İzotonik su nedir ve ne işe yarar? Evde İzotonik su nasıl yapılır?

Son dönemlerde en çok araştırılan konulardan biri izotonik su oldu. İzotonik su içerdiği sodyum klorür sayesinde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Peki izotonik su nedir ve ne işe yarar? Evde izotonik su nasıl yapılır? İşte izotonik su hakkında bazı detaylar:

İzotonik su Ülkemizde daha çok serum fizyolojik adıyla biliniyor. İzotonik su, hastalıklara neden olan mikrop ve bakterilerin çok daha hızlı bir şekilde temizlenmesini sağlayan bir üründür. Aynı zamanda izotonik su tıp insanları tarafından kutsal bir su olarak adlandırılmaktadır. Tıp biliminde çok sık kullanılan bir çözelti türü olan izotonik su izotonik serum olarak da bilinir. İnsan sağlığına faydalı birçok mineral bulunan izotonik su hakkında merak edilenler:

Morfoloji nedir ve neyi inceler? Morfoloji TDK anlamı nedir? Morfoloji hakkında kısaca bilgilerİLİŞKİLİ HABERMorfoloji nedir ve neyi inceler? Morfoloji TDK anlamı nedir? Morfoloji hakkında kısaca bilgiler

İZOTONİK SU NEDİR, NE İŞE YARAR?

  • İzotonik su, çeşitli minerallerden ve sodyum klorürden oluşan bir su çözeltisi olarak bilinmektedir.
     
  • Vücudun hızlı bir şekilde antikor üretmesini sağlayan serumların içinde izotonik su bulunur. Tıbbi amaçlarla kullanılan serum bileşikleri yaraların mikrop kapmasını önleyici etkisi bulunuyor. Pansuman yapılmadan önce yaranın etrafı izotonik su ile temizlenerek yaranın mikrop kapması engellenmektedir.
     

izotonik su nedir

izotonik su nedir

  • Grip ve nezle gibi kış hastalıklarında kullanılan izotonik su çözeltisi spreyler, bebeklerin çok daha nefes almasını ve rahatlamasını sağlıyor.
     
  • Aynı zamanda son yıllarda bebek bakım ürünlerinde de serum bileşiği kullanılmaya başlandı. İçeriğinde sadece izotonik su olan ve hiçbir kimyasal içermeyen burun spreyleri bebeklere özel olarak üretiliyor. 
     
  • Bunun yanı sıra yine bebekler için özel üretim olan ıslak mendiller bulunuyor. Bu üretilen mendillerin en önemli özelliği bebeklerde oluşabilecek herhangi bir kaşıntıya ve kızarıklığa neden olmamasıdır.
     
  • İzotonik suyun kullanıldığı bir diğer alanda lens solüsyonudur. 

Topomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir? İLİŞKİLİ HABERTopomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir?

EVDE İZOTONİK SU NASIL YAPILIR?

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen izotonik suyu satın almak yerine evde kolayca yapabilirsiniz.

İzotonik su hazırlarken içine ister normal tuz isterseniz da kaya tuzu kullanabilirsiniz. Ama uzmanların yaptığı açıklamalara göre daha doğal ve sağlıklı bir çözelti istiyorsanız kaya tuzu tercih etmeniz de fayda var. 

evde izotonik su nasıl yapılır

evde izotonik su nasıl yapılır

İzotonik su hazırlarken kullanacağınız 1 litre suyunun içine sadece 1 yemek kaşığı kaya tuzu atmanız yeterli olacaktır. Bir tencereye aldığınız karışımı 10 dakika boyunca orta ateşte kaynamaya bırakın.

10 dakika kaynattıktan sonra suyu ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışım iyice soğuduktan sonra burun damlası ve serum olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

İşte bu kadar...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0