Instagram silme linki 2022! Instagram'da hesap dondurma ve silme nasıl yapılır?

Sosyal medya uygulamalarından en popüler olanı Instagram dünya genelinde 1 milyara yakın kullanıcısı bulunuyor. Instagram uygulamasını kullanan birçok kullanıcı farklı nedenlerle uygulamadan ayrılmak istiyor. Uygulamayı silmek ya da dondurmak isteyen kullanıcılar Instagram'da hesap dondurma ve silme işlemi nasıl yapılır merak ediyor. İşte instagram hesap dondurma hakkında tüm merak edilenler:

Instagram dünyanın en büyük fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Milyonlarca kullanıcı olan instagram her geçen gün kullanıcı sayısını arttırırken de bazı sebeplerden dolayı da birçok kullanıcısını da kaybediyor. Instagram'ı Türkiye'de yaklaşık 40 milyon kişi kullanıyor. Bu kişilerin yüzde 41'i kadın yüzde 59'u ise erkek olduğu biliniyor. Instagram kullananların sayısı yıllık yaklaşık yüzde 2 oranında artarken bazı kullanıcılar ise Instagram hesabını kapatmak istiyor. Instagram hesaplarını silmek isteyen vatandaşlar arama motoruna "Instagram silme nasıl yapılır?" sorusunu aratıyor. İşte 2022 Instagram hesap dondurma linki ve Instagram dondurmaya ile ilgili tüm merak edilenler...

Instagram karanlık mod nasıl yapılır? Instagram karanlık mod Android ve iOS’ta nasıl kullanılırİLİŞKİLİ HABERInstagram karanlık mod nasıl yapılır? Instagram karanlık mod Android ve iOS’ta nasıl kullanılır

instagram hesap nasıl silinir

instagram hesap nasıl silinir

INSTAGRAM NASIL DONDURULUR VE GEÇİCİ NASIL KAPATILIR?

İnternet’in günlük hayatımıza girişiyle birlikte sosyal medya, vazgeçilmezimiz haline geldi. Öncelikle bilmeniz gereken şey, Instagram hesabı dondurma ve Instagram’ı kalıcı olarak silme seçeneklerinin ayrı ayrı işlemler olduğudur. Yani eğer bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız hesabınızı dondurabilir, kalıcı olarak uzaklaşmak istiyorsanız hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

InstagramİLİŞKİLİ HABERInstagram'da beni takip etmeyenler nasıl bulunur? Instagram takipten çıkanları bulma yöntemleri

instagram hesap dondurma

instagram hesap dondurma

INSTAGRAM HESABI KAPATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Instagram hesabı kapatma işlemi ne yazık ki mobil cihazlardan gerçekleştirilemiyor. Tarayıcı üzerinden www.instagram.com adresine girebilir veya instagram hesabı silme linkine tıklayıp, hesap dondurma ve silme işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkün.

1- Instagram silmek için önce hesabınıza giriş yapın.

2- Hesaba giriş yaptıktan sonra profilim sekmesine tıklayın. Kullanıcı adınızın yanında yer alan “Ayarlar” seçeneğini tıklayınız. Karşınıza çıkan ekranda sol üstte yer alan profili düzenle seçeneğini seçin ve sayfanın sonunda yer alan hesap silme sekmesine tıklayarak hesap silme nedeninizi belirttikten sonra şifrenizi girip, ‘hesabı kalıcı olarak sil’ butonuna tıklayın. Böylece Instagram hesabınız, kalıcı olarak kapatılmış olacak.

instagram hesap kapatma 2022

instagram hesap kapatma 2022

INSTAGRAM HESABI GEÇİCİ KAPATMA NASIL YAPILIR?

Hesabınızı tamamen kapatmak geri döndürülemez bir işlemdir. Bu nedenle, pişmanlık yaşamamak için ilk etapta Instagram hesap dondurma işlemini gerçekleştirmeniz daha doğru olacaktır.

ınstagram

ınstagram

Hesabınızı tamamen kapatmanız halinde fotoğraflarınız, takipçileriniz gibi verileriniz  tamamen silinirken, geçici olarak kapatma veya diğer adıyla hesabı dondurma işlemi yaptığınızda verileriniz instagram uygulaması tarafından arşivlenir. Ancak instagram hesabınız diğer kullanıcılar tarafından görüntülenemez.

ınstagram hesap silme

ınstagram hesap silme

Instagram'ı eğer dondurma işlemi yaparsanız ve tekrar giriş yapmak isterseniz en son kullandığınız şifreniz ile oturum açmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde Instagram hesabınız yeniden açarak kullanabileceksiniz. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0