Covid aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı!

Aylardır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten kurtulmak için yapılan aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aşı yapmak isteyen birçok vatandaş aşı randevusu nasıl alınır diye internette araştırma yapıyor. Son günlerden en çok merak edilen Covid aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı nasıl çalışır? Bütün detaylar haberimizde:

Türkiye'de artan koronavirüs vakalarında dolayı toplu aşılama uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. İlk olarak aşılaması yapılmaya başlanan yaşlı nüfus ardından bütün yaş aralıklarına yavaş yavaş yapımına geçiliyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşı randevusu almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yaş, kronik hastalık ve meslek gibi öncelikleri nedeniyle aşı sırası gelen birçok vatandaş aşı randevusu nasıl sorusunu soruyor. Birçok kişi COVID-19 aşı randevusu nasıl alınır, sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. İşte aşı randevusu alma ile ilgili tüm merak edilenler:

E- Nabız nedir? E nabız nasıl kullanılır ve E NabızİLİŞKİLİ HABERE- Nabız nedir? E nabız nasıl kullanılır ve E Nabız'a nasıl kayıt olunur?

Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır

Covid 19 aşı randevusu nasıl alınır

KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

  • COVID-19 aşı randevusu Sağlık Bakanlığı'nın MHRS sistemi üzerinden alınabiliyor. 
     
  • Aşılar, Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı takvime göre gerçekleştiriliyor.
     
  • Covid aşı randevusu almak isteyen vatandaşların Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) https://www.mhrs.gov.tr resmi internet sitesine giriş yaparak aşı randevusu alabilir. Sırasıyla;
     

  • MHRS üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve kişisel şifre ile giriş yapılır. Ardından "Randevu Al" butonuna tıklanır. Açılan pencereden "Aşı Randevusu Al" seçeneği tıklanır. MHRS aşı randevusu alma ekranı açıldığında hastane veya aile hekimliği tercihi yapılarak randevu işlemi tamamlanır.

  • Bir diğer aşı randevusu alacağınız yer ise direk 184'ü arayarak kolayca aşı randevusu almak olacaktır.

T.C. kimlik no sorgulama! T.C. kimlik no sorgulama nasıl yapılır? T.C kimlik seri no öğrenmeİLİŞKİLİ HABERT.C. kimlik no sorgulama! T.C. kimlik no sorgulama nasıl yapılır? T.C kimlik seri no öğrenme

koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır

koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır

AŞI RANDEVUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIR MI?

Aşı için randevu almak isteyen vatandaşlar e-Nabız ve e-Devlet sistemleri üzerinden randevu alınıp alınamayacağını konusunu merak ediyor. Turkiye.gov.tr ya da e-Nabız'dan giriş yapan vatandaşlar, arama bölümüne MHRS yazarak yönlendirildikleri ekrandan da kolayca aşı randevusu alabilir.

E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı

E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı

AŞI DURUMU NASIL SORGULANIR?

Aşı durumu sorgulamak için aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023'e kısa mesaj atarak kişinin aşı durumunu sorgulayabilirsiniz.

Ayrıca aşı sırasının gelip gelmediğini merak eden herkes buradan öğrenebilir. Kısa mesaj için ASI yazıp boşluk bırakıp, T.C. Kimlik Numarasını yazıp tekrar boşluk bırakıp Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini yazıp göndermek gereklidir.

Ramazanda metabolizma nasıl hızlandırılır? Pratik ve tok tutan sahur tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanda metabolizma nasıl hızlandırılır? Pratik ve tok tutan sahur tarifleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0