Eskimiş kazaklardan paspas nasıl yapılır? Eski kazaklardan paspas yapımı

Pandemiyle birlikte evde kalma süreleri arttı. Herkes evdeyken de yapacağınız birçok aktivite bulunuyor. Bu aktiviteler arasında hem geri dönüşüme kazanmak hem de güzel zaman geçirmek için eski veya deforme olmuş kazaklarınızı atmak yerine paspas olarak değerlendirebilirsiniz. Peki, eski kazaklardan paspas nasıl yapılır? Eskiyen kazaklarınızı değerlendirmek isterseniz haberimize göz atmayı unutmayın...

Zamanla eskiyen ve evde hiç kullanılmayan bütün kıyafetleri değerlendirmek için birçok farklı alternatif yollar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de evin her köşesinde kullanacağınız harika geri dönüşüm fikirlerinden bir çalışma olan paspas yapımıdır. Giymediğimiz küçük gelen, tüylenen kazaklardan kullanmadığınız kıyafetlerden istediğiniz büyüklükte ve renkte paspas modelleri yapabilirsiniz. Böylelikle eskiyen kıyafetleri de çöpe atmak yerine çok güzel bir şekilde değerlendirme fırsatına sahip olmanız keyif verici. 

  • Kare parçaların birleşimi ile uzun parçaların birleşimi ile paspaslar dikebilirsiniz.
     
  • Eski kazaklardan, gömleklerden, hırkalardan, pantolonlardan birçok çalışmalar yapabilirsiniz.
     
  • Oyuncaklar, kırlentler, tabure kılıfları, puflar yapabilirsiniz.
     
  • Eski kıyafetlerden yeni kıyafet yapmak isteyebilirsiniz.
     
  • Eski kazaklardan paspas yapımı projesine kotları da ekleyerek ikisini bir arada kullanabilirsiniz. İşte evde en kolay eskimiş kıyafetlerden paspas yapımı:

Amigurumi Mickey Mouse anahtarlıklar nasıl yapılır?  Mickey minnie detaylı anahtarlık yapımıİLİŞKİLİ HABERAmigurumi Mickey Mouse anahtarlıklar nasıl yapılır? Mickey minnie detaylı anahtarlık yapımı

ESKİ KAZAKLARDAN PASPAS NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

- 4 adet kazak

Makas

Cetvel

Yorgan iğnesi

İp

kıyafetlerden paspas yapımı

kıyafetlerden paspas yapımı

ESKİ KAZAKLARDAN PASPAS YAPILIŞI

Kazakları ziyan olmayacak şekilde köşelerinden 10 cm x 10 cm ölçülerinde kesin.

Bir kazaktan ne kadar çok parça çıkarsa o kadar iyi olur.

Elinizde en az 16 parça olacak şekilde 4 kazağı da kesin. Kesilen parçaları nasıl dikmek istediğinize göre yerlerini belirleyin.

- Yorgan iğnesine ipi geçirip belirlenen yerlerinden dikmeye başlayın.

- 16 parça 10 x 10 ebatlarında birleştiğinde 40 cm x 40 cm ölçüsünde bir paspas elde etmiş olursunuz. İsteğinize göre bu parçaları büyültüp küçültebilirsiniz.

evde paspas nasıl yapılır

evde paspas nasıl yapılır

Bütün parçalar birleştikten sonra paspasın kenarlarını da overlok olacak şekilde dikin. Böylece paspasınız içe doğru dönmeyecektir.

Gece yenildiğinde daha faydalı olan besinler nelerdir? Gece yatmadan marul yerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Gece yenildiğinde daha faydalı olan besinler nelerdir? Gece yatmadan marul yerseniz...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0