Batonet (Batonette) nedir ve ne demektir? Yemekte batonet doğrama tekniği nasıl yapılır?

Mutfakta sebzeler ve yiyecekleri doğrarken değişik şekillerde doğrama yöntemleri kullanırız. Bütün dünya mutfaklarında kullanılan bu doğrama şekillerinden batonet sebzeleri çubuk şeklinde doğrama yöntemidir. Peki sebzelerde kullanılan batonet doğrama tekniği nedir, nasıl yapılır? Detaylar haberimizde..

Temel kesme şekilleri isimlerinin çoğu Fransız kökenlidir. Batonet (Batonette) sebzeleri çubuk şeklinde doğrama yöntemidir. Garnitür olarak kullanılacak olan havuç patates kereviz gibi sebzeleri doğramak için şefler tarafından kullanılan doğrama tekniği olarak bilinir. TV8'de en çok izlenen yemek yarışması Masterchef'te şefler tarafından yarışmacılardan istenilen sebze doğrama teknikleri gündem oldu. İşte en çok merak edilen doğrama şekillerinden batonet doğrama tekniği ile ilgili bilinmesi gerekenler

Fare tekniği nedir? Yemekte fare doğrama tekniği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERFare tekniği nedir? Yemekte fare doğrama tekniği nasıl yapılır?

batonette nedir

batonette nedir

BATONETTE NEDİR, NASIL YAPILIR?

- Yarım santim ya da 1 santim genişliğinde,

4-5 santim uzunluğunda çubuk şeklinde kesme yönetimi.

doğrama şekilleri nelerdir

doğrama şekilleri nelerdir

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0