Pubg nasıl oynanır? Pubg tek başına nasıl oynanır  PUBG mobile tüyoları

Son günlerde en çok oynanan oyunlarda Pubg mobile oyunu birinci sırada yer alıyor. Video oyunlarında popülerliğini koruyan pubg bireysel veya grup halinde oynanmaktadır. Peki pubg nasıl oynanır, Pubg tek başına oynanır mı? PUBG oyun alanına nasıl girilir PUBG mobile video oyunu ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için sıraladık. İşte detaylar...

En gözde video oyunlarından biri ola Pubg hem aktif mücadeleci hem de bireysel bir savaşı öne çıkardığı için çok beğeniliyor. Pubg oyununda her zaman oyuncuların bazı taktiklere ihtiyaçları var. Pubg mobil oyunda oyuna başlamadan önce bazı hazırlıklar yapmanız gerekiyor. Ayrıca oyunu oynarken dikkat etmeniz gereken bazı detayları bulunuyor. İlk olarak oyun oynarken bilgisayarınızda ısınma kasma ve donma gibi sorunlar yaşamamak için; oyunda olan rakiplerinizden geri kalmamak ve birinci olmak için ayarlar bölümünde bazı düzenlemeler yapmanız gerekiyor.

En güzel PUBG isimleri! En şekilli, havalı ve güzel PUBG isimlerİLİŞKİLİ HABEREn güzel PUBG isimleri! En şekilli, havalı ve güzel PUBG isimler

PUBG NASIL OYNANIR?

  • Ayarlar menüsünden 'Grafikler' seçeneğini tıklayarak bu ayarı 'Akıcı' yapın ve 'Kare Hızı'nı' 'Aşırı' yapın.
     
  • Görüntü kalitesi biraz düşeceği için bu durumu 'Stil' seçeneğini 'Renkli' yaparak dengeleyebilirsiniz.
     
  • Ardından araç kullanımı için varsayılan tuş düzeninde 'Tekli Kontrolcü Modu'nu kullanabilirsiniz.
     
  • - Oyunda büyük kolaylık sağklayacak olan 'Nişan Yardımı' özelliğini açabilirsiniz.
     
  • Bir diğer kolaylık sağlayan özellikte 'Dikiz&Ateş' seçeneğidir. Aktif hale getirmeyi unutmayın. Böylece saklandığınız yerden kendinizi tamamen çıkarmaya gerek kalmadan nişan alıp ateş etme imkanı elde etmiş olursunuz. 
     
  • Kurmalı Tüfek ve Arbalet Atış Modları da atış sonrasında kurmanız gereken silahları kullanırken  büyük kolaylık sağlamaktadır. Tek tuşla atışa hazır hale geldiği gibi varsa dürbününüzü açar.
     
  • Aynı zamanda da pompalı atış modu da yaptığınız atışlarda işinize yarar. 
     
  • PUBG'de asıl amaç hayatta kalmaktır ancak bu amacı gerçekleştirirken de diğer oyuncuları saf dışı bırakmak için harekete geçmeniz gerekiyor. Oyunda 100'e yakın oyuncu rotası belirlenmiş bir uçağın içinde oyuna başlarlar. 
     
  • Ne kadar erken silah edinirseniz rakiplerinizi o kadar çabuk öldürmeye başlarsınız.
     
  • Uçaktaki oyuncu sayısına bakarak daha az oyuncunun iniş yaptığı yerlere inip ekipman toplayabilirsiniz.
     
  • Ekranın sağ üst köşesinde yer alan haritayı takip edin. 
     
  • Uçağın yönünü, maçın daralacağı alanı ve bombalanacak alanları harita sayesinde takip ederek hareket edebilir ve kolayca pozisyon alabilirsiniz. Ayrıca haritanızda sarı renkle işaretlenmiş bölgelerde ekipman bulabilirsiniz.
     
  • Pusuya düştüğünüzde haritanızı kontrol ederek ateş edilen yönü ve diğer oyuncuların yerlerini görebilirsiniz.

pubg nasıl oynanır

pubg nasıl oynanır

Pubg mobil oyununda oyuncular kask, zırh, çanta, silah, bomba, araç gibi çeşitli ekipmanlar bulmak için çeşitli binaları ve alanları arayabilirsiniz. Zırh, kask, çanta gibi ekipmanlar 3 seviyeye sahiptir.

Oyuncuların haritanın bazı belirli bölgelerinde daha iyi ekipman ve araçlar bulma ihtimalleri daha fazladır. Her oyuncu daha kaliteli ekipman bulmak istediğinden bu bölgelere daha çok akın ederler ve bu durum bu bölgeleri daha tehlikeli hâle getirir. Seviye arttıkça kapasiteleri ve kaliteleri de artar. 

pubg tek başına nasıl oynanır

pubg tek başına nasıl oynanır

PUBG MOBİLE İÇİN BAZI İPUÇLARI

Oyun stratejisi belirlemek çok önemlidir. 

Örneğin;

Sürekli çatışmak ve öldürme peşinde koşmak istiyorsanız silah seçiminizi ona göre yapmanız gerekir. 

Ya da oyunu saklanarak oynamaya karar verdiyseniz keskin nişancı tüfeği edinmelisiniz. İkinci bir silah için ise otomatik M16 yeterli olur.
Her zaman sırtınızı bir bina, ağaç, araba veya herhangi başka bir nesneye doğru verin ve görünme açınızı kapatmaya özen gösterin. 

Daralan çemberi dıştan takip etmeye çalışın. Herkes ortaya hedefleneceği için siz dışa odaklanarak daha geniş bir görüş açısına sahip olabilirsiniz. Oyun alanı daraldığında biraz daha sessiz ve gizli hareket etmek çok önemlidir. 

Bir tam oyun süresi ortalama 30 dakikadan fazla sürer.

Her oyun sonu oyuncular hayatta kaldıkları süreye, öldürdükleri oyuncu sayısına, oyunculara verdiği hasara göre oyun içi para birimiyle ödüllendirilirler.

Bu ödüllendirme sadece oyunu kazanan oyuncular için değil, tüm oyuncular için geçerlidir. Bu oyun içi paralar oyunculara ücretsiz kasa alma imkanı sunar. Kasaların fiyatı her satın alıştan sonra katlanarak artar ve anahtar gerektiren etkinlik kasaları dışında kasaları açmak ücretsizdir içinden rastgele bir eşya çıkar.

Kasalar açılmadan veya açılırsa içerisinden çıkan eşyalar Steam topluluk pazarında da satılabilir.

Pubg oyunda tekli, eşli veya takım olarak oynadığınız her oyun modu kendi içinde rütbelere sahiptir. Oyundaki başarınıza göre kazandığınız puanlar rütbeyi belirlemektedir.  PUBG Mobile liglerinde her kademe arasında genel olarak “100” puan oluyor. Buna göre toplamda aldığınız puan ile bir üst rütbeye çıkabilir ya da bir alt rütbeye düşebilirsiniz. 

pubg oynarken ipuçları

pubg oynarken ipuçları

PUBG MOBİLE RANK (RÜTBE) SİSTEMİ

Bronz: 1200 – 1699 puan

Gümüş: 1700 – 2199 puan

Altın: 2200 – 2699 puan

Platin: 2700 – 3199 puan

Elmas: 3200 – 3699 puan

Taç: 3700 – 4199 puan

AS: Sunucu sıralaması var. Bundan sonra ilk 500 oyuncu Fatih rütbesine ulaşır.

FATİH: Sunucu sıralaması var. Bu kademe her gün saat 00:00’da güncelleniyor. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0