Cuma günü temizlik yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? En kolay cuma temizliği

Temizlik yaparken zorlanan ev hanımları için etkili malzeme ve doğru planlama yaparak hızlıca temizlik yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Her cuma günü evinizi tepeden tırnağa hızlı ve kapsamlı bir şekilde düzenlemek için bazı detaylar bulunuyor. Peki, cuma günü ev temizliği yapılır mı? Cuma günü ev temizliği nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Uzmanlara göre temizlik süresini en aza indirmek için ilk olarak temizlik planlama kısmını doğru yapmak gerekiyor. Çoğu kadın için temizlik dünyadaki en rahatlatıcı şey olabilir. Çalışan kadınların zamanları çok kısıtlı olduğu için evde işbölümü yapılması işleri daha çok kolaylaştırır. Ayrıca cuma günü yapılan temizliğin birçok avantajı vardır. Cuma günü eğer bütün evi toplar derlerseniz ailenizle daha çok vakit geçirme şansı elde edebilirsiniz. En pratik şekilde ve hızlı bir şekilde temizlemek için yasemin.com ekibi olarak sizler için hazırladığımız adım adım kılavuzu izleyin:

Cumartesi günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliğiİLİŞKİLİ HABERCumartesi günü ev temizliğinin sırları nelerdir? Kandillerde ev temizliği

CUMA GÜNÜ TEMİZLİK NASIL YAPILIR?

  • 1. Tek bir odayı değil, tüm evi temizleyin

Mutfağı, banyoları ve ardından yatak odalarını temizlemek yerine, sırayla süpürme işlemini bütün odalara yapıp ardından silme işlemini aynı şekilde ve toz alma işlemini bütün odalarda yapıp temizleme işlemini daha hızlı hale getirebilirsiniz. Bu şekilde yapmak, kendinizi sonsuz bir temizlik döngüsü içindeymiş gibi hissetmenizi, aynı işe tekrar tekrar başlamanızı engeller.

cuma günü temizliği nasıl yapılır

cuma günü temizliği nasıl yapılır

  • 2. Tüm temizlik ürünlerini bir kutuda toplayın

Banyoda, temizlik kovasının içine temizlerken kullandığınız malzemeleri koyarsanız her şeyin tek bir taşınabilir yerde bulunması, işinizi kolaylaştıracaktır.

en pratik ev temizliği

en pratik ev temizliği

  • 3. Dağınıklığı temizleyin

Temizliğe başlamadan önce, odadan odaya gidin ve dağınıklığı toplayın. Her bir dağınıklığı toplayarak yerlerine yerleştirme işlemini yapın. Böylece evi süpürürken hızlıca bütün eşyaların arkasını almanız kolaylaşır. 

günlük ev temizliği planı

günlük ev temizliği planı

  • 4. Toz ve süpürme işlemini yapın

Toz almaya başlamadan önce temiz ve toz yapmayan bir bez hazırlayın. Tozunuzu mobilyaların üstlerinde ve rafların altlarında, korkuluklarda, resim çerçevelerinde, biblolarda ve TV ekranlarında yoğunlaştırın. Panjur ve üst raflar gibi ulaşılması zor alanlar için, bir paspasın veya süpürgenin ucuna mikrofiber bir bez bağlayarak temizleyebilirsiniz. 

Daha sonra evi süpürmeden önce yatak odasındaki çarşafları değiştirmeyi unutmayın. 

günlük ev temizliği nasıl yapılır

günlük ev temizliği nasıl yapılır

  • 5. Aynaları ve camı silin

Evin içerisinde bulunan bütün aynaları ve cam yüzeyleri temiz bir bez yardımıyla silin. Temizlemek için nemli bir mikrofiber bez ve ardından bir kuru bez kullanın. Bütün evi paspas yardımıyla güzelce silin. 

  • 6. Küvetlere, lavabolara ve tuvaletlere odaklanın

Evi her tarafını sildikten sonra banyoyu temizleme kısmına geçebilirsiniz. Banyoyu temizlemeye çamaşır su kullanarak başlayın. Küvet, lavaboyu ve tuvaletin her tarafını güzelce yıkayıp silin. 

Kızılcık Şerbeti dizisindeki ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kızılcık Şerbeti ev dekorasyonu

İLİŞKİLİ HABER

Kızılcık Şerbeti dizisindeki ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kızılcık Şerbeti ev dekorasyonu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

temizliğin günü saati olmaz....evde ufak çocuk yada ev hayvanı var diyelim,bir yere pisledi kazaran,öylemi duracak bu gün temizlik yok diye.

Toplam 1 beğeni