Arazöz nedir, Arazöz ne demek? TDK'ya göre arazöz nedir, ne anlama geliyor?

Arazöz son günlerde ülkemizde yaşanan yangınlarla birlikte daha çok merak edilen kelimeler arasında yerini aldı. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren makineler arasında yer alan arazöz ne anlama gelir, arazöz aracı ne işe yarar, arazöz nasıl kullanılır? İşte arazöz ile ilgili tüm detaylar....

Birkaç gündür ülkemizin çoğu ilinde meydana gelen yangın söndürme çalışmalarında en çok kullanılan araçlardan biri arazöz oldu. Arazöz, traktör türünde bir taşıta su tankı ve sulama sistemi yerleştirilerek imal edilen ve genellikle ön ya da arkasında sulama düzeneği bulunan motorlu araçtır. Arazöz aynı zamanda sulama kamyonu olarak da adlandırılır. Arazöz iş makinesi olarak da sıklıkla kullanılmaktadır.

UMKE nedir, UMKE nasıl olunur? UMKEİLİŞKİLİ HABERUMKE nedir, UMKE nasıl olunur? UMKE'ye kimler başvurabilir, UMKE'nin görevleri

Arazöz nedir

Arazöz nedir

ARAZÖZ KULLANIM ALANLARI

Karadan yapılan müdahalelerde itfaiyeye destek sağlayan araçlardan biri olan arazöz, ülkemizde genellikle yol yapım-bakım işlerinde su ihtiyacını karşılamak amacıyla da kullanılmaktadır.

Ayrıca Arazöz, yolları ve meydanlarının temizlenmesinde ve de yol kenarlarında bulunan yeşillikleri sulama için kullanılır. Gerek yol üstü, gerekse yol kenarlarında oluşan pisliklerin sulama yöntemiyle temizler. 

Arazözler olası yangın söndürme faaliyetlerinde yangın yerine hızlı şekilde ulaşılabildiği için sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle orman yangınları için arazi şartlarına elverişli olması ve manevra kabiliyetinin yüksek olması, hendek gibi engebeli arazilerde de kullanılabilir olması gibi bir çok nedenden dolayı aktif olarak sıklıkla kullanılmaktadır. 

arazöz kullanım alanları nelerdir

arazöz kullanım alanları nelerdir

ARAZÖZ EKİPMANLARI NELER

Orman yangınlarına müdahale edebilmek için en az 200 metre uzunluğunda üç çeşit hortum ve bu hortumları birbirine bağlayan aparatlar, köpük donanımlar, kendini kurtarma vinci vb. aletlerle donatılmışlardır.

Su muhallebisi nedir ve nasıl yapılır? Su muhallebisinin evde yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Su muhallebisi nedir ve nasıl yapılır? Su muhallebisinin evde yapımı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0