Bal kabağı nasıl seçilir? En kolay Bal kabağı nasıl soyulur? En pratik Bal kabağı nasıl kesilir

Kış aylarının vazgeçilmez lezzet bal kabağı tezgahlarda yerini almaya başladı. Hem lezzetli hem de yararlı olan bal kabağını kalın ve büyük olduğu için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Peki bol lifli olan sebzeler arasında yer alan bal kabağı nasıl seçili, nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları...

Bal kabağı kabakgiller familyasından olan bir sebzedir. Faydaları saymakla bitmeyen bal kabağı Çok iyi bir beta-karoten, magnezyum, C, K, E vitamini, fosfor ve demir kaynağıdır. Yemekten çorbalara ve tatlıya kadar birçok farklı şekilde tüketebileceğiniz bal kabağı özellikle soğuk havalarda vücudun enerjisini arttırır. Çok büyük boyutlara ulaşan bal kabağı seçerken kelek çıkmaması için rengine ve büyüklüğüne dikkat etmeniz gerekiyor. Bal kabağını aldıktan sonra doğrama ve soyma aşamasında zorlanmadan dilimlemenizi kolaylaştıran birkaç püf noktasını sizlerle paylaşacağız. İşte bal kabağı soymak ile ilgili tüm merak edilenler...

En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları

BAL KABAĞI NASIL SEÇİLİR?

  • Yüksek lif içerdiği için kabızlığı önleyici etkisi de bulunan bal kabağını seçerken orta büyüklükte olmasına dikkat edin. 
  • Ayrıca bal kabağının dış görünümünün mat olanını seçin. 
  • Bal kabağının hemen altında sarılık olup olmadığını kontrol edin. Eğer sarılık varsa bu toprağın altında yeterince olgunlaştığı anlamı taşımaktadır.
  • Sert ve gergin kabuklu olan balkabağını tercih edin. 
  • Beneksiz ve çatlaksız olan olan kabakları seçmeye özen gösterin.
  • Ayrıca eğer pazardan dilimlenmiş bir şekilde bal kabağı alacaksınız mutlaka lif lif ayrılmayan dilimleri alın. Bal kabağı dilimlerine dokunduğunuzda da orta sertlikte olanları seçebilirsiniz. Turuncu renginde olanları seçmeniz bal kabağının tadının daha güzel ve olgun olduğunu da göstermektedir. 

balkabağı nasıl seçilir

balkabağı nasıl seçilir

BAL KABAĞI NASIL SOYULUR?

- Kasım ayından itibaren tüketilmeye başlanan bal kabağını kesmeden önce çatal ile bazı bölgelerine batırarak hava almasını sağlayın. 

- Daha sonra keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye dikkatli bir şekilde kesin.

- Ardından bal kabağının içinde bulunan çekirdekleri güzelce temizleyin. Bütün içini çatal yardımıyla temizledikten sonra mikrodalga fırının içine atın. Yaklaşık 1 dakika kadar fırında ısınan bal kabağı yumuşayacaktır.

balkabağı nasıl soyulur

balkabağı nasıl soyulur

BAL KABAĞI NASIL DİLİMLENİR?

  • Böylece ısınan ve yumuşayan bal kabağını dilimlere ayırabilirsiniz.
  • Dilimlere ayırdıktan sonra her dilimi çok kalın olamayacak şekilde soyabilirsiniz. İçeriğinde bulunan vitamini fazla almadan soymanız gerekiyor. 
  • Son olarak hazırlamak istediğiniz tarife göre istediğiniz boyutlarda doğrayabilirsiniz.
  • Eğer kabak tatlısı yapacaksanız büyük dilimler şeklinde kesebilirsiniz.
  • Çorba tarifinde kullanmak isterseniz küp küp doğrayabilirsiniz. 

balkabağı nasıl dilimlenir

balkabağı nasıl dilimlenir

Havuç zayıflatır mı? Havuç suyu kaç kalori? Göbek yağlarını eriten havuç suyu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Havuç zayıflatır mı? Havuç suyu kaç kalori? Göbek yağlarını eriten havuç suyu tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0