Nar en kolay nasıl ayıklanır? Nar nasıl soyulur? Nar ayıklamanın püf noktaları

Nar içerdiği bol miktarda C vitamini sayesinde kış mevsiminde hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görmektedir. Kadınların mutfakta en çok zorlandığı şeylerden biri çok uğraştırıcı olarak bilinen nar soyma işlemidir. Tam da mevsimi olan nar en kolay nasıl soyulur? İşte nar ayıklamanın püf noktalarını sizler için araştırdık. İşte cevaplar...

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan bol meyve ve sebze tüketmemiz gerekiyor. Özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı herkes bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek besinler arayışına girdi. Faydaları saymakla bitmeyen narın içeriğinde bol miktarda C vitamini, polyphenol, demir, potasyum bulunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren nar kınagiller familyasında gelen çekirdekli bir bitkidir. Peki, çekirdek taneli olan nar meyvesi en kolay nasıl ayıklanır, üstünüze sıçratmadan kolayca uygulayabileceğiniz nar soyma yöntemlerini sizler için sıraladık...  

Virüse karşı mucize: Narın faydaları nelerdir? Nar suyu ne işe yarar? Nar kabuklarını atmayın!İLİŞKİLİ HABERVirüse karşı mucize: Narın faydaları nelerdir? Nar suyu ne işe yarar? Nar kabuklarını atmayın!

NAR NASIL AYIKLANIR?

  • Nar soyma işlemi birçok kişinin üşenmesiyle çok fazla tüketilmemektedir. Narı kolaylıkla soymak için satın aldığınız narlardan kaç tane ayıklamak isterseniz tezgahın üzerine koyun.

nar nasıl ayıklanır

nar nasıl ayıklanır

  • Daha sonra tezgahın üzerinde elinize aldığınız narın yuvarlayın. 
  • Ardından narı önce ortadan ikiye bölün ve taneli kısmı avuç içinize gelecek şekilde elinize yerleştirin.
  • Sonra diğer elinize aldığınız bir tahta kaşık ile narın kabuklu dış kısmına hafifçe vurun. Vurmaya devam edin. Böylece nar tanelerin kolayca kabınızın içine düştüğünü göreceksiniz. 

suda nar nasıl ayıklanır

suda nar nasıl ayıklanır

SUDA NAR NASIL AYIKLANIR?

- Suda nar ayıklama çok kolay bir yöntemdir. Bunun için narın baş kısmını çıkarın.

- Baş kısmında bulunan oyuntuyu çıkarın. Sonrasında üst kısımda 8 beyazımsı zar göreceksiniz.

- Bu şerit kısımlardan başlayarak narın alt kısmına doğru bıçak ile kesin. Kestikten sonra narı iki avucunuzun içerisine alın. İki elinizle ortadan ayırın. 

nar taneleri nasıl dökülür

nar taneleri nasıl dökülür

Bir kabın içine su koyun ve ayırdığınız nar parçalarını içine ters gelecek şekilde koyun. Elinizle nar tanelerini çıkarmaya başlayın. 

Nar tanelerinin kolayca suyun içine düştüğünü göreceksiniz. Narın içinden çıkan beyaz parçalar suyun yüzeyine taneleri de dibinde toplanacaktır. 

Bütün narlara aynı işlemi uyguladıktan sonra narları suyun içinde süzün. 

İşte bu kadar...

nar yıkanır mı

nar yıkanır mı

Kokina çiçeği nereden alınır? En güzel kokina çiçeği nereden alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Kokina çiçeği nereden alınır? En güzel kokina çiçeği nereden alınır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Özlem 4 ay önce

Eksimet kullandım ama hiç faydasını görmedim