Kurabiye yaparken hangi yağ kullanılır? Kurabiye tereyağı ile mi sıvı yağ ile mi yapılır?

Kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden biridir. Ağızda dağılan enfes kurabiye yapmak isterseniz bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. Son günlerde internette merak konusu olan kurabiye tereyağı ile mi sıvı yağ ile mi yapılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Peki, kurabiye yaparken hangi yağ kullanılır? İşte kurabiye yapımı ile ilgili tüm detaylar...

İçine katılan malzemeye göre şekillenen kurabiyeler çay saatlerinde akşam sohbetlerinde kahvenin yanında her daim keyifle tüketilmektedir. Fırına verildiği andan itibaren kokusuyla her tarafı saran kurabiye kıvamını tutturmak için kullandığınız malzemeyi doğru ölçüde ve eksiksiz bir şekilde seçmek çok önemlidir. Kurabiyenin en önemli özelliği ağızda dağılması ve kıvamının doğru ayarlanmasıdır. Kurabiyelerde kullandığınız yağın ne olduğu bu yüzden çok önemlidir. İşin uzmanlarına göre kurabiye yaparken kullanılan tereyağı hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiliyor. İşte kurabiye, sıvı yağ ile mi tereyağı ile mi daha iyi yapılır? İşte çok merak edilen o püf noktaları...

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

TAM KIVAMINDA KURABİYE SIVIYAĞ İLE Mİ TEREYAĞI İLE Mİ YAPILIR?

  • Kurabiye tariflerinde hem sıvı yağ hem de tereyağı kullanılıyor. Aynı zamanda marketlerde satılan margarinler de kullanılıyor. Ancak son zamanlarda margarinlerin sağlık açısından zararları ortaya çıktığı için uzmanlar tercih edilmemesinin daha doğru olduğunu belirtiyor. 
  • Kurabiye yaparken sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılmaz kıyır kıyır olmaz.
  • Kurabiye yaparken eğer tereyağı ile yaparsanız hem lezzetli hem de ağızda dağılan kurabiyeler elde edebilirsiniz.

kurabiye sıvıyağ ile mi tereyağ ile mi yapılır

kurabiye sıvıyağ ile mi tereyağ ile mi yapılır

  • Dilerseniz hem sıvı yağ hem de tereyağını aynı anda ekleyebilirsiniz. 
  • Kurabiyelerde ve birçok hamur işinde yağ koymadan önce oda sıcaklığında bekletirseniz çok daha lezzetli kurabiyeler elde edebilirsiniz. 
  • Kurabiye sakladığınız kaba 1 ya da 2 adet kesme şeker veya pirinç tanesi koyarsanız nemi tutar ve daha geç bayatlamış olur. 

Afiyet olsun...

KURABİYELER NASIL SAKLANMALI?

  • - Kurabiyeleri yaptıktan sonra soğumalarını bekletip kapalı cam kavanozda hava akmayacak bir şekilde saklamanız gerekiyor.
  • - Hava alan kurabiyeler yumuşar ve lezzetini kaybeder. Bu yüzden kapalı bir kavanozda en az 3-4 ay muhafaza edebilirsiniz.

İşte bu kadar...

kurabiyeler nasıl saklanır

kurabiyeler nasıl saklanır

Hangi kahve kaç kalori? En çok içilen kahvelerin kalori tablosu! Diyet yaparken hangi kahve?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi kahve kaç kalori? En çok içilen kahvelerin kalori tablosu! Diyet yaparken hangi kahve?
Sabah kahvaltıda değişik ne yenir? Sağlıklı ve pratik kahvaltı alternatifi!

İLİŞKİLİ HABER

Sabah kahvaltıda değişik ne yenir? Sağlıklı ve pratik kahvaltı alternatifi!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0