Sıvı deterjan mı Toz deterjan mı? Hangisini tercih etmeliyiz?

Kıyafetlerin temizliğinde büyük bir öneme sahip deterjanlar da son dönemde öne çıkan sıvı deterjan yer alıyor. Temizliğe önem veren ev hanımları sıvı deterjan mı toz deterjan mı daha iyi sorusuna cevap arıyor. Kafa karışıklığına sebep olan deterjanlarda hangisini tercih etmeliyiz, En iyi deterjan hangisi, Sıvı deterjan mı Toz deterjan mı? İşte cevaplar...

Temizlikte kullanılan temizlik maddelerini başında deterjan geliyor. Ev temizliğinde ayrı, çamaşırları yıkamada ayrı, cam temizliğinde ayrı, bulaşıkları yıkarken farklı özelliklerine göre farklı deterjan tercih edilmektedir. Birçok markaya ait beyaz çamaşırlar ve renkli çamaşırlar için çıkarttığı deterjan çeşitleri bulunuyor. Bazı deterjan markaları son günlerde bir yenisini ekledi ve sıvı deterjanı üretti. Kafalarda bazı sorulara neden olan yeni nesil ürün olan sıvı deterjan mı daha etkili yoksa toz deterjan mı etkili sorularının cevabı vermeye çalışacağız. İşte annelerimiz yıllardır kullandığı toz deterjan ve sıvı deterjanın farkları...

Domestos mu Güldal mı? En etkili çamaşır suyu hangisi? En iyi çamaşır suyu markasıİLİŞKİLİ HABERDomestos mu Güldal mı? En etkili çamaşır suyu hangisi? En iyi çamaşır suyu markası

SIVI DETERJAN VE TOZ DETERJAN NEDİR?

Toz deterjan, annelerimizin senelerdir hem elinde hem de çamaşır makinelerinde kıyafetlerimizi temizlemek ve hijyen olmasını sağlamak için kullandığı toz partiküllü su da çözülen bir maddedir. Toz deterjanın tarihi çok eskilere kadar dayanmaktadır.

Sıvı deterjan ise yeni nesil olan ve markaların son yıllarda çıkarmış olduğu akışkan bir sıvı ve konsantre bir üründür. 

sıvı deterjan mı toz deterjan  mı

sıvı deterjan mı toz deterjan mı

SIVI DETERJAN MI TOZ DETERJAN MI?

- Toz deterjanların kıyafetlerde olan eski ve inatçı lekeleri temizlemede oldukça etkilidir. Kireçli suya sahip olanların toz deterjanı tercih etmesi gerekiyor. Kireçli su olan bölgelerde toz deterjan hem makine için hem de çamaşırlar için daha doğru bir seçimdir. 

- Eğer kireçli veya sert sulara sahip bir bölgede yaşıyorsanız, sıvı deterjanlardaki sabun bileşeni ile kireçli suyun birleştiğinde zamanla kötü koku oluşturur.

- Sıvı deterjanlar suda tamamen çözünerek bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Toz deterjanlara kıyasla daha az kimyasal içerdiği gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

- Hem sıvı hem de toz deterjanın da kendi avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bir çamaşır deterjanında en çok aranan özellikler, lekeleri çıkarma gücü ve kokusunun güzelliğidir. Deterjanlarda kullanılan aktif enzimler lekeleri çözmeyi amaçlar ve bu aktif enzimlerin, lekeyi sökerken çamaşırlara zarar vermemesi de oldukça önemlidir.

toz deterjan ve sıvı deterjan arasındaki farklar

toz deterjan ve sıvı deterjan arasındaki farklar

TOZ DETERJAN SIVI DETERJAN FARKLARI NELER?

  • - Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir.
  • - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. 
  • - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir. Etkisini kaybetmez.
  • - Sıvı deterjanlar konsantre olduğu için fazla durulamaya ihtiyaç duymaz düşük sıcaklıkta bile etkisini gösterebilir. suyla daha fazla durulama ister.
  • - Toz deterjanlar partiküllü olduğu için çok yüksek sıcaklıkta kullanılması gerekiyor. Düşük sıcaklıkta kullanılırsa çamaşırlarda kalıntı bırakır. 
  • - Toz deterjan astım ve bronşit hastalarını etkilediği bilinmektedir.
  • - Toz deterjanı deterjan gözüne koyarken mutlaka tam ölçüsünde koymak gerekiyor. 

Toz deterjan makineye zarar verir mi

Toz deterjan makineye zarar verir mi

En kolay cevizli tatlı tarifleri hangisi? Cevizle yapılan enfes tatlılar...

İLİŞKİLİ HABER

En kolay cevizli tatlı tarifleri hangisi? Cevizle yapılan enfes tatlılar...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Ebru 2 yıl önce

Merhaba, takip ediyorum sizi yakınen ,sıvı deterjan kullanıyorum ve hiçte pahalı değil hatta daha ekonomik benim için toza kıyasla