En kolay lahana nasıl haşlanır? Lahana yıkanır mı? 5 adımda lahana haşlama

Lahana kış sebzelerinin en bereketlisi ve en besleyici yiyeceklerinden biridir. Güçlü bir antioksidan olan lahananın hem dolması hem de yemeği hastalıklara karşı koruyucudur. Evde lahana hazırlama aşamasında lahana haşlarken dikkat edilmesi gereken baz püf noktaları bulunuyor. Bugün sizlere lahana haşlamanın en kolay yollarını hazırladık. İşte yanıtlar...

Hem ekonomik hem de doyurucu bir kış sebzesi olan lahana yüksek miktarda A, C ve K vitamini içermektedir. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur. Kabızlık sorunu yaşayan birçok kişiye de tavsiye edilen lahanayı öğünlerinizde yer verebilirsiniz. Lahana yapraklı ve gövdeli bir yapıya sahip olduğu için ayıklaması ve haşlaması biraz zordur. Bu yüzden size vereceğimizi püf noktalara dikkat ederek hızlıca haşlayabilirsiniz. Özellikle dolma yaparken lahana yapraklarının haşlayıp yumuşatmak büyük bir kolaylık sağlayacaktır. İşte lahanan haşlamanın püf noktaları...

Beyaz lahananın faydaları! Kanserden kilo vermeye kadar...İLİŞKİLİ HABERBeyaz lahananın faydaları! Kanserden kilo vermeye kadar...

LAHANA YIKANIR MI? 

Lahanayı aldıktan sonra dikkatli bir şekilde yapraklarından ayırın. Mutfakta lavabo da ilaç kalıntıları çıksın diye yaprakları tek tek sudan geçirin. Daha sonra büyük bir leğenin içine koyun. 

lahana yıkanır mı

lahana yıkanır mı

LAHANA NASIL HAŞLANIR?

  • Bir tencerenin içine su koyun.
  • Daha sonra ocağa alın. İçine bir çimdik tuz atın.
  • Kaynadıktan sonra tek tek ayırdığınız lahana yapraklarını suyun içine koyun. 2 dakika kadar beklettikten sonra yavaş yavaş çıkarın.
  • Bu işlemi bütün lahana yaprakları için tekrarlayın.
  • Çıkardığınız haşlanan lahanaları bir süzgecin içine koyup bekletin.

lahana nasıl haşlanır

lahana nasıl haşlanır

PÜF NOKTASI: Tutacak ile dikkatle çekerseniz yırtmadan kolayca lahanaları haşlayabilirsiniz.

LAHANA KAÇ DAKİKADA HAŞLANIR?

- Lahana yapraklarını ayırırken haşladığınızda tencereye daha az yaprak girdiği için 2 dakika tutmanız yeterli olacaktır.

lahana kaç dakikada haşlanır

lahana kaç dakikada haşlanır

- Eğer bütün bir şekilde lahanayı yapraklarını ayırmadan haşlamayı düşünüyorsanız en az 5 dakika kadar kaynayan suyun içinde bekletmeniz gerekiyor. 

5 adımda lahana haşlama

5 adımda lahana haşlama

Kışın kilo almamak için mutlaka tüketin! İçtiğiniz anda yağları cayır cayır yakıyor

İLİŞKİLİ HABER

Kışın kilo almamak için mutlaka tüketin! İçtiğiniz anda yağları cayır cayır yakıyor
İzmir bomba nasıl yapılır! Türkiye'nin en çok aratılan tatlısı İzmir bombanın tarifi

İLİŞKİLİ HABER

İzmir bomba nasıl yapılır! Türkiye'nin en çok aratılan tatlısı İzmir bombanın tarifi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0