Patatesin içine gül sapı yerleştirdi! Bakın 1 hafta sonra ne oldu

Son zamanlarda sosyal medyada dönen gül videosu görenleri hayrete düşürdü. Patates ve gül sapının birleşimini görenler aldığı şekli görünce gözlerine inanamadı. İşte herkesin evinde uygulamaya başladığı bu yönteme çok şaşıracaksınız...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Hem kokusu hem de görüntüsü ile en çok beğenilen çiçeklerden biridir. Görüntüsüyle evin havasını değiştiren güller her renkte bulabilirsiniz. Birçok kişinin yetiştirirken zorlandığı canlı çiçekler evinizin enerjisi hemen değiştirmekte. Peki son zamanlarda viral haline gelen bu video sayesinde gül yetiştirmek ister misiniz? Şimdi öğreneceğiniz yöntemden sonra evinizi botanik bahçesine bile çevirebilir, hatta sevdiklerinize bile hediye edebilirsiniz. 

Evdeki çiçekler nasıl coşturulur? Çiçek bakımı için birbirinden pratik bilgiler İLİŞKİLİ HABEREvdeki çiçekler nasıl coşturulur? Çiçek bakımı için birbirinden pratik bilgiler

KISA SÜREDE BİR TEK GÜLÜ KOCA BİR GÜL DEMETİNE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ!

NASIL YAPILIR?

  • En sevdiğiniz gülü seçin ve elinize alın tüm yapraklarını koparın.
  • Daha sonra gülün baş kısmını çapraz olacak şekilde kesin.( Çiçekten yaklaşık 3 cm)
  • Ardından evde bulunan bir patatesi elinize alın ve hemen üzerine gül sapı genişliğinde bir delik açın; sapın deliğin içinde kımıldamadığından emin olun.

  • Sonra saksının dibine 5 santimetre saksı toprağı dökün ve patatesi üzerine koyun. Saksının geri kalanını saksı toprağı ile doldurun.

  • Bir tane boş plastik şişenin alt kısmını dikkatlice bıçak yardımıyla kesin. Topraktan çıkan sapın üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
  • Arada şişenin etrafından gülü sulamayı ihmal etmeyin. Bu işlemi yaptıktan sonra gülün büyümesini keyifle izleyebilirsiniz. 

İŞTE BU KADAR...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 7

Faruk 8 ay önce

Bunu denemiştim. Patates filizlendi, gül kurudu :)

tabiat 2 yıl önce

Güzel bir bilgi Ancak 45 yıl önce de bildiğimiz bir yöntem.Zaman zaman hatırlatılmasında bence yarar var.

Toplam 2 beğeni

gakkoş 2 yıl önce

şimdi hafızamızı resetlesek bu gül çubuklarını nereye sapladığımızda filizlendirilir diye insanların fikirlerini sorsak, sanırım toprak en son ihtimal olur belki akla bile gelmez. halbuki o patatest ile sair bütün sebzevat ve meyvelerin gövdeleri topraktan beslendiriliyor(çünki hiçbir fiil failsiz olmaz olamaz). yani analık ediyor, hal böyle iken patatesten gül çubuğunun filizlendirilmesi fiili acaib ve garaibden karşılanıyorda , topraktan çıkması neden bu acaiblik ve garaiblik fiilinden hissesini alamıyor.?

Toplam 20 beğeni

Hiyar 1 yıl önce

Alo sen ne aldin

Toplam 0 Beğeni

aslan 2 yıl önce

patates gülden çok yeşeriyor

Toplam 7 beğeni

aslan 2 yıl önce

inanmayın ben yaptım sonuç hüsran patateslere yazık oldu

Toplam 19 beğeni

BMC'li... 1 yıl önce

Aynen Bilaaadeerr !... Patatesin dokusu sıkı, gül filizinin kök salacağı bir ortam yok. Birisi bir palavra attı ortalığa YILLARDIR DÖNÜP DURUYOR... Şubat-Mart aylarında olgun bir gül filizini 30-40 cm civarında kesip, toprakta kalacak ucun ortasına bir ad. arpa tanesi yerleştirip uygun toprağa dikin (kök hormonu bulabilenler, filizi ıslatıp hormona batırıp biraz bekletip diksin). Ara ara sulayın, Allah'ın izniyle mis gibi bir GÜL fidanınız olur. Patatesleri de kızartıp, sarımsaklı yağsız süzme yoğurt ile yiyin !.. Afiyet Olsun...

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun