Koronavirüs sonrası ev temizliği nasıl yapılır? Ev nasıl dezenfekte edilir? Evi dezenfekte etme

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkilerini azaltmak için evde yapacağınız temizlik ve hijyen çok önemlidir. Özellikle karantina süresi boyunca evde bulunanların karantina sonrası da evi dezenfekte etmeleri çok önemlidir. Peki Koronavirüs sonrası ev temizliği nasıl yapılır, ev nasıl dezenfekte edilir? İşte yanıtlar...

Türkiye'de ve dünyanın her yerinde önemli bir sağlık sorunu olan koronavirüs 2 yıl içinde binlerce can aldı. Koronavirüs salgınından korunmak ve sağlığımızı korumak için evin hijyenini sağlamak çok önemlidir. Evler ortak kullanım alanları olduğu için günlük olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekiyor. yapılan araştırmalara göre COVID-19 pozitif olan birinin bulunduğu bir odada havanın ne kadar bulaşıcı olduğu bilinmemekte. Bu yüzden her ihtimale karşı kişi negatife döndüğünde genel bir temizlik yapıp diğer aile bireylerine bulaşma riskini ortadan kaldırmak gerekiyor. İşte koronavirüs sonrası ev temizliği ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Sömestr ev temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?İLİŞKİLİ HABERSömestr ev temizliği nasıl yapılır, nereden başlanır?

KORONAVİRÜS SONRASI HANGİ ALANLAR TEMİZLENMELİ? 

Virüse yakalandıktan sonra evde geçirilen karantina süresi boyunca ve sonrasında da evin en çok temas edilen noktalarının temizliği aksatmamak gerekiyor. Günlük yüksek temas gerektiren alanlardan başlamak gerekiyor. En çok dikkat gerektiren hijyen olması gereken alanlar; 

  • Masalar,
  • Sert sandalyeler,
  • Kapı kolları,
  • Işık anahtarları,
  • Telefonlar,
  • Tabletler,
  • Dokunmatik ekranlar,
  • Uzaktan kumandalar,
  • Klavyeler,
  • Tutamaklar,
  • Tuvaletler,
  • Lavabolardır.

KORONAVİRÜS SONRASI EV NASIL TEMİZLENİR VE DEZENFEKTE EDİLİR?

- Evin en çok kullanılan alanlarını temizlerken ilk olarak evi havalandırın. Daha sonra bir eldiven takın. Hasta olan kişinin bütün temas ettiği bölümleri sırasıyla temizlemeye başlayın

- Banyo ve tuvaletleri çamaşır suyu ile güzelce yıkamak gerekiyor. Banyonun her tarafına çamaşır suyunu dökün ve yayın. Biraz beklettikten sonra fırçalayıp iyice durulayın.

koronavirüs sonrası ev temizliği nasıl yapılır

koronavirüs sonrası ev temizliği nasıl yapılır

- Bütün evin perdelerini alıp, çıkarıp dikkatlice çamaşır makinesinin içine koyun. Çamaşır makinesinin derecesini en yüksek ısıda koyup çalıştırın. Çamaşırları koyduğunu sepeti çamaşır suyu spreyi ile silebilirsiniz.

ev temizliği

ev temizliği

- Cam temizliğinde mutlaka sirke ve biraz çamaşır suyu kullanın. Ayrıca cam temizleyici ile de son bir kere daha silin.

- Halıları temizlemek için direk yıkama yerlerine verebilirsiniz. Çok sıcak suda yıkamalarını tembih edebilirsiniz. Evde temizleme alanınız bulunuyorsa da evde yıkamak için halılarda kullanımı uygun olan temizleyici satın alabilirsiniz. 

- Evin bütün parkelerini biraz sirke ve durulama gerektirmeyen domestos yüzey spreyi kullanabilirsiniz.

koronavirüs temizliği nasıl yapılır

koronavirüs temizliği nasıl yapılır

- Son günlerde gelişen teknolojiyle birlikte pratik ve hijyenik olarak satılmaya başlayan buharlı süpürge makinesiyle evin bütün yüzeyini süpürerek bütün virüsleri yok edebilirsiniz. 

- Hem temizliği kolaylaştırmak hem de virüslerin konuşlanmasını önlemek için olabildiğince masa gibi alanların üzerinde yer alan eşyaları kaldırmalı ve az eşya bırakmalısınız.

- Mutfak temizliğinde de yiyecek artığı çöp gibi bütün artıkları bir araya toplayıp dışarı çöpe atın. Daha sonra mutfak lavaboları, tezgahı çamaşır suyu ile güzelce temizleyin. Dolapları da yağ çözücü ile temizleyin.

İşte bu kadar...

1 haftada 3 kez yapılacak rekor kıran kek tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

1 haftada 3 kez yapılacak rekor kıran kek tarifi!
Bill Gates mRNA aşılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: Gribi yok edecek!

İLİŞKİLİ HABER

Bill Gates mRNA aşılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu: Gribi yok edecek!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0