Ihlamur nasıl hazırlanır? Ihlamur demlenir mi kaynatılır mı? Ihlamur çayının faydaları

Ihlamur, en sağlıklı besinler arasında yer alan ve soğuk havalarda hastalıklara karşı koruyucu olan bitkilerden biridir. Son günlerde sosyal medyada tartışmalara neden olan ıhlamur demlenir mi yoksa kaynatılır mı sorusu merak konusu oldu. Peki ıhlamur demlenir mi yoksa kaynatılır mı ? İşte kış mevsiminde hemen hemen her evde yer alan ıhlamuru doğru hazırlama şekli...

Vücudu hastalıklara karşı korumak ve bağışıklığı güçlendirmek için aktarlarda ve marketlerde en çok satılan bitki çaylarından biri ıhlamurdur. Mis gibi kokusuyla yaz aylarında her tarafa yayılan ıhlamur, kış aylarında adeta şifaya dönüşüyor. Ancak birçok kişi son günlerde sıklıkla tartışılan ıhlamur demlenir mi yoksa kaynatılır mı sorusuna cevap arıyor. Yaz aylarında mis gibi kokusu etrafa yayılan ve kış ayları için kurutulan ıhlamur nasıl yapılmalı? Yasemin.com ekibi olarak sizler için araştırdık.

En hızlı yağ yaktıran bitki çayları neler? En etkili yağ yakan 7 bitki çayı! İLİŞKİLİ HABEREn hızlı yağ yaktıran bitki çayları neler? En etkili yağ yakan 7 bitki çayı!

IHLAMUR DEMLENİR Mİ? IHLAMUR KAYNATILIR MI?

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, ıhlamuru kaynatmak yerine demlenmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Dönmez, yüzyıllardır en etkili doğal bitkilerden biri olarak tanımlanan ıhlamuru kaynatmanın sağlığı koruyucu etkisini azalttığını ifade ediyor.

Dönmez; "Peki ıhlamur çayımı nasıl hazırlamalıyım?" diye sorarsanız kesinlikle kaynatma yöntemini önermem çünkü bu yöntem ıhlamurun polifenol içeriğinin azalmasına neden olur ve sağlığı koruyucu tüm etki kaybolur. Bu nedenle ıhlamur çiçeklerini antioksidan kapasite için en optimal sıcaklık olan 80-90 derecedeki sıcak suda, 5-10 dakika demleyerek tüketmenizi öneririm. Demlediğiniz ıhlamurun lezzetini, içerisine çubuk tarçın, karanfil, limon, bal gibi besinleri ekleyerek artırabilirsiniz. açıklamasında bulundu.

Ihlamur demlenmeli mi kaynatılmalı mı?

Ihlamur demlenmeli mi kaynatılmalı mı?

IHLAMUR NASIL DEMLENİR?

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı ıhlamur
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 200 ml kadar sıcak su
  • İsteğe göre limon

Yapılışı:

- Ihlamur 5-10 dakika kadar demleyin, French press ya da süzgeç ile süzün.

- Daha sonra içine bal ve tarçın ekleyin. 

- Son olarak üzerine limon ekleyip içebilirsiniz.

ıhlamur nasıl demlenir

ıhlamur nasıl demlenir

IHLAMUR GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Ihlamur günde 1- 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

IHLAMUR ÇAYININ FAYDALARI! 

- Düzenli tüketildiğinde adeta doğal bir ilaç görevi gören ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor. En belirgin faydaları arasında gribal enfeksiyonlarda, soğuk algınlığında, öksürüğün azaltılmasında, tıkanma gibi durumlarda çok etkilidir.

- Ihlamur şişkinlik kabızlık gibi bağırsak problemlerine iyi gelir. Aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olur. 

- Ihlamur doğal bir sakinleştirici ve yatıştırıcı bir çay olup aynı zamanda zihninizin rahatlamasını sağlar. 

- Uykusuzluk problemlerini yok etmede oldukça etkilidir. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0