Deprem uyarı sistemi nasıl açılır? IOS deprem uyarısı nasıl açılır? Android deprem uyarısı...

Hemen hemen her an deprem kuşağında olan ülkemiz için gelişen teknolojiyle birlikte depremi önceden bildiren uyarı sistemi merak konusu oldu. Akıllı telefonlarda deprem olmadan önce depreme karşı alınabilecek önlemler arasında hayati bir öneme sahip olan deprem uyarı sistemi nasıl açılır, deprem uyarı sistemi nasıl ayarlanır. İşte hayatını kurtaracak o yöntem ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Ülkemizde aktif fay hatlarının olması nedeniyle sık sık yaşanan depremlere karşı Google tarafından geliştirilen deprem uyarı sistemi bulunuyor. Son gelişmiş teknolojiden faydalanılarak yapılan bu sistem sayesinde insanların hayatta kalma şansı artıyor. Deprem felaketinde alınabilecek en önemli önlemler arasında yer alan deprem uyarı sistemi nasıl kullanılır, deprem uyarı sistemi android ve İOS telefonlarda nasıl açılır? İşte deprem uyarı sistemi ile ilgili bilinmesi gerekenler:

VPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN ile Twitter ve TiktokİLİŞKİLİ HABERVPN nedir? VPN nasıl kullanılır? VPN ile Twitter ve Tiktok'a nasıl girilir?VPN ile internete...

ANDROİD VE İOS TELEFONDA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Dünyanın en büyük mobil deprem algılama ağını oluşturması için kurulan yeni sistem ile birlikte deprem gerçekleşmeden saniyeler önce öğrenip depremden kaçmak mümkün. Google'nın gerçekleştirmiş olduğu bu sistem sayesinde hem depremden hem de güvenli bir alan bulabilirsiniz. İşte telefonlarda acil durum uyarısı açma için izlenmesi gereken adımlar

- Öncelikle mobil deprem ağını oluşturan bu yöntemle birlikte uyarıları alabilmek iç.in telefon ayarlarınızdan kablosuz bağlantıyı veya mobil veriyi açmanız gerekiyor.

- Daha sonra ayarlar bölümünden Güvenlik ve acil durum butonuna tıklayıp uyarılar sekmesine tıklayın.

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

- Güvenlik ve acil durum telefonunuzda yoksa Konum sekmesinden Gelişmiş daha sonra Deprem uyarılarına tıklayın.

- Güvenlik ve acil durum sekmesinde Deprem uyarıları yer almıyorsa sağ üstte bulunan büyüteç simgesini deprem uyarıları yazarak aratabilirsiniz.

 IOS deprem uyarısı nasıl açılır?

IOS deprem uyarısı nasıl açılır?

- Ardından deprem uyarılarını açın ve kapatın. 

DİPNOT: Telefonunuzda deprem uyarılarını açtığınız halde bazen deprem için uyarı alamamanız mümkün. Bazen ise bulunduğunuz konumda olmamanıza rağmen deprem uyarısı alabilirsiniz.

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Deprem gibi doğal afetlere karşı koruyucu dualar! Deprem sırasında okunacak dua

İLİŞKİLİ HABER

Deprem gibi doğal afetlere karşı koruyucu dualar! Deprem sırasında okunacak dua
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Ahmet AAtes 1 yıl önce

İphone 11 de bunların jiçniri yok bulamadım

mustafa 1 yıl önce

deprem gece 4.17 de oluyor ddısarda kar var bınanın ne tarafa dusecegı bellı degıl uyuyorsun nasıl sekıl alacan yuzde 90 yatakta yakalanmıs ıkı ay once deprem tatbıkatı yapıldı telefonlara alarm geldı sırenler caldı demekkı evdekı hesap carsıya uymuyor ben sunu gordum vatandas olarak ınsaatcı madencı asker ve afat cıhazlar ve sevımlı koprkler bırlıkte ve ıs makınası cok mukemmel calısıyor adam bına ustune cıkmıs bır perdeyı yarım saat yırtamadı elıne bıcak al cam al sınır ettı bızı