Ateş nasıl yakılır? Kamp ateşi nasıl yakılır? Depremde soğuktan korunmak için kamp ateşi...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası birçok ev yıkıldı. Enkazdan kurtulan kişilerin olumsuz hava koşulları nedeniyle hayatta kalmak için ve ısınmak için ateş yakmanın yollarını arıyor. Peki deprem bölgesinde zor hava şartlarında ateş nasıl yakılır? Deprem bölgesinden soğuktan korunmak için kamp ateşi yakmanın en kolay yolu...

Kahramanmaraş ve toplam 10 ilde meydana gelen 7.7 ve 7,6 şiddetindeki depremde evler yıkıldı. Depremden kurtulan ve yaşam mücadelesi veren birçok kişi soğuktan korunmak için dışarda ateş yakmaya çalışıyor. Günlerdir süren yaşam mücadelesinde hayatta kalmak için verilen savaşta en kolay bir şekilde ateş yakmak için birkaç detay bilmeniz gerekiyor. Doğru yöntemleri uyguladığınız takdirde kendinizi ve sevdiklerinizi en azından kurtarma görevlileri gelene kadar bir nebzede olsa soğuktan koruyabilirsiniz. İşte ateş yakarken bilinmesi gerekenler:

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır? IOS deprem uyarısı nasıl açılır? Android deprem uyarısı...İLİŞKİLİ HABERDeprem uyarı sistemi nasıl açılır? IOS deprem uyarısı nasıl açılır? Android deprem uyarısı...

ATEŞ NASIL YAKILIR?

- Sokakta kalan ve enkazdan çıkmayı başaran kişilerin zorlu kış şartları için hemen evin etrafında bulduğu odun parçaları sopa parçalarını bir araya getirmeli.

- Daha sonra kampçılar tarafından sıklıkla başvurulan sürtünme yöntemiyle ateşi yakmaya çalışmalı. Bunu yapmak için topladığınız küçük odun parçaları veya sopaları birbirine sürtün.

- Ufak kıvılcımlar elde edene kadar iki sopayı birbirine sürtmeye devam edin. Kıvılcımlar çıkar çıkmaz bir kağıt parçası görürseniz onunla da daha çok alevlenmesini sağlayın.

Ateş nasıl yakılır

Ateş nasıl yakılır

- Daha sonra tutuştuktan sonra ateşi güçlendirmek için ateşe orta kalınlıkta sopalar atın.

- Etrafta kolayca kırılabilen dal parçalarını yedekleyin ve azar azar ateşe ilave edin. Sabaha kadar yanmasını sağlamak için daha büyük kütükler bulursanız onları yavaş yavaş ekleyin. 

- Uzun sürecek bekleyiş için ateşin sönmemesi için ara ara kontrol edin.

Sevdiklerinizle birlikte hayatta kalma mücadelesinde yakacağınız bu ateş hayati öneme sahip..

Depremden soğuktan korunmak için ne yapmalı

Depremden soğuktan korunmak için ne yapmalı

Bir diğer yöntem ise:

Kar ve yağmur yağan bir yerde ateş yakmaya çalışıyorsanız bir tenekeden yardım alabilirsiniz.

Bunun için bulduğunuz boş kullanılmayan teneke kutusunun içine sopaları sürtünme yoluyla yakıp ateş yakabilirsiniz.

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Depremde hayat kurtaran davranışlar

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0