Afetzede Barınma Desteği başvurusu nasıl yapılır? Afetzede Barınma Desteği kimlere verilir?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesindeki konutu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için yapılacak Afetzede Barınma Desteği'ne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Afetzede Barınma Desteği başvurusu nasıl yapılır? Afetzede Barınma Desteği kimlere verilir? İşte soruların yanıtı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ve kiracılara Afetzede Barınma Yardımı sağlanacak. Depremden etkilenen 11 ilde, konutu yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 15 bin lira taşınma yardımı yapılacağını duyurdu. Afetzede ailelere 12 ay süreyle, ev sahibi olanlara aylık 5 bin lira olmak üzere 60 bin lira, kiracı olanlara ise aylık 2 bin lira olmak üzere 24 bin lira kira yardımı yapılacak. Yaşanan gelişmelerinin ardından evi hasarlı olan depremzedeler Afetzede Barınma Desteği yardımına nasıl ve nereden başvuracağını araştırmaya başladı. "Afetzede Barınma Desteği nedir, nasıl başvuru yapılır, kimler başvurabilir?" Afetzede Barınma Desteği detayları belli oldu. İşte tüm merak edilenler...

Deprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL deprem yardımı kimlere verilecek?10 bin TL deprem yardımİLİŞKİLİ HABERDeprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL deprem yardımı kimlere verilecek?10 bin TL deprem yardım

BARINMA DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Deprem bölgesindeki konutu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar, başvurularını e-Devlet'te AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İkamet adreslerinin bulunduğu il valiliğince yapılacak incelemeler sonrasında sırasıyla taşınma ve kira yardımı yapılacaktır.

Konutu ağır hasarlı ev sahiplerinden konteyner talebi olanlara sadece 15.000-TL taşınma yardımı yapılacak olup, barınma desteği yapılmayacaktır.

İKAMET ADRESİMİN BAŞKA YERDE OLMASI DURUMUNDA DESTEK ÖDEMESİ ALABİLİR MİYİM?

Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere barınma desteği yapılmaktadır. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacaktır.

HENÜZ HESABIMA PARA YATMADI, NE YAPABİLİRİM?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak hasar tespit işlemleri tamamlandıkça ödemeler yapılacak. Yardım desteği, evi hasar almış her vatandaşa T.C. kimlik numarası üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacak.

HİSSELİ KONUTLAR İÇİN BARINMA DESTEK YARDIMI YAPILIYOR MU?

Hisseli konut sahiplerinden hasar gören konutta sadece ikamet eden kişiye konutun hasar durumuna göre barınma desteği yapılacak. Eğer hisse sahiplerinin hepsi hasar gören evde oturuyor ise konutun hasar durumuna göre belirlenen barınma desteği miktarı en çok hisse sahibine, hisseler eşitse ilk başvuruyu yapan kişiye ödenecek. Ayrıca, hisse sahipleri kendi aralarında seçecekleri bir kişiye muvafakat vermek şartıyla bütün ödemenin sadece o kişiye yapılmasını da sağlayabilecek.

APARTMAN GÖREVLİLERİ İÇİN BARINMA DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILMAKTA MIDIR?

Apartman görevlileri için; bu görevlerini resmi olarak belgelemeleri kaydıyla, konutları yıkık/acil yıktırılacak/ağır hasarlı/orta hasarlı ise 24 bin lira barınma, 15 bin lira taşınma desteği yardımı ödemesi yapılacak.

ÖDEMELER T.C. KİMLİK NUMARASIYLA ZİRAAT BANKASI'NDAN

Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Bankadan hesap açtırma zorunluluğu da bulunmuyor. Depremzedeler T.C. kimlik numaralarıyla destek ödemelerini alabilecek.

Bakanlığın hasar tespit çalışmaları yapıldıkça ödemeler de gerçekleştirilecek.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0