Bayram çikolatasındaki tehlikeye dikkat! Neyle yapıldığı şoke etti

Ramazan bayramın gelmesiyle birlikte vatandaşlarda alışveriş telaşı sardı. Uzmanlar, Bayramın olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan çikolatayı satın alırken dikkatli olunması gerektiğinde uyarıda bulundu. İçerdiği glikoz ve margarin yağı nedeniyle sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Detaylar haberimizde:

Ramazan Bayramı öncesi yapılan alışverişte ilk sıralarda çikolata geliyor. Eve gelen misafirlere ikram etmek ya da bayram ziyaretlerinde götürmek için satın alınan çikolatalarda yapılan hile birçok kişiyi korkuttu. Pahalı olması nedeniyle ucuz çikolata almaya kalkan kişiler olduğu için uzmanlar açıklama geldi.

AMAN DİKKAT: SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

çikolata alırken dikkat

çikolata alırken dikkat

İzmir’in sembol çikolatacılarından Kemal Kutucu, gerçek çikolatanın kakao yağından imal edildiğini söyleyerek, “Kokolin ise margarin yağından yapılır. Margarin yağının insan vücuduna zararları olduğu tıbben kabul edildi. Bunu doktorlar da söylüyor. Kokolin de bunlardan yapıldığı için çok sağlıklı ve lezzetli olmuyor. Adet yerini bulsun diye onlarla geçiştirmeye çalışıyor vatandaşlar. Çok almayın az alın ama ağız tadını verecek sağlığı bozmayan şeyleri tüketin önerisinde bulunuyorum” dedi.

Gerçek çikolatayı kolaylıkla anlayabilirler” Çikolata ve kokolin için ‘Biri tereyağlı pilav, biri margarinli pilav’ benzetmesini yapan Kutucu, “Kakao yağından yapılan çikolatanın lezzeti başka oluyor. Bunu insanlar kolaylıkla anlayabilirler. Sadece bayram için tezgah kuran seyyar satıcılar var bir de. Vatandaşlara bunlardan alışveriş yapmamalarını öneriyorum. İşi sadece çikolata olan esnaftan alışveriş yapın” açıklamasında bulundu.

Arife günü hangi ibadetler yapılır? Arife günü zikirleri, kuşluk, tesbih ve şükür namazları

İLİŞKİLİ HABER

Arife günü hangi ibadetler yapılır? Arife günü zikirleri, kuşluk, tesbih ve şükür namazları
Arefe akşamı yatmadan önce 1 bardak içerseniz! Bayramda anında metabolizmayı hızlandırıyor

İLİŞKİLİ HABER

Arefe akşamı yatmadan önce 1 bardak içerseniz! Bayramda anında metabolizmayı hızlandırıyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

zafer gülten 2 hafta önce

süslü görünüşüne aldanıp Suriye lilerin sattığı pasta büskilerinden aldım,üstelik çok ucuzdu ama ishal yaptı. herhalde bayatlamış çatlamış yumurta ve kalitesiz unla yağ kullanıyorlar,yoksa o kadar ucuza veremezler.

Bir vatandaş 2 hafta önce

Haklısınız lakin kent şeker kaliteli fakar yahudi malı yani bebek katili. Ülker şeker de gitti yahudiye geçmiş olsun dedi. Biz şimdi kaliteli ürün alıp bebek öldürenlere destek mi verelim? Ne yapalım?

??? 2 hafta önce

Sana nasıl güveneceğiz! herkes birbirini kötülüyor.