Shrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir? Shrek kulağı bitkisi çiçek açar mı?Shrek kulağı bakımı

Asya'da şans getirdiğine inanılan bitkiler arasında yer alan Shrek kulağı bitkisi görünüşü itibariyle de herkesin dikkatini çekiyor. Efsane filmler arasında yer alan sevimli dev Shrek'in kulaklarına benzemesiyle de herkesi şaşırtıyor. Peki, görüntüsüyle herkesi şaşırtan Shrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir, shrek kulağı bitkisi çiçek açar mı? Tüm yanıtlar haberimizin içeriğinde...

Crassula Gollum (Shrek) bitkisi yaprakları açık yeşil tonlarında olup içe girintili bir sukulent bitkisi olarak bilinmektedir. Soğuğa karşı dayanıklı bir bitki olan shrek bitkisi kült olmuş filmler arasında yer alan dev adam Shrek'in kulaklarına benzediği içinde herkesin dikkatini çekiyor. Anavatanı Afrika olan Shrek bitkisi dünyada en çok yetiştirilen bitkiler arasında yer alıyor. Yaklaşık 30 veya 40 santimetre yüksekliğe ulaşan bitkilerden biri shrek kulağı nasıl yetiştirilir? İşte detaylar:

Bonsai ağaç nasıl yetiştirilir? Bonsai ağaç bakımı nasıl yapılır Bonsai ağaç özellikleri İLİŞKİLİ HABERBonsai ağaç nasıl yetiştirilir? Bonsai ağaç bakımı nasıl yapılır Bonsai ağaç özellikleri

SHREK KULAĞI BİTKİSİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Shrek kulağı bitkisi yaklaşık 30 ya da 40 cm yüksekliğine ulaşır. Gövdesi kalın olan görüntüsüyle şaşırtıcı shrek bitkisi nemli yerleri sever. Aşırı sulamadan hızlıca çürüyebilen shrek kulağı bitkisi geniş saksılarda ekildiğinde ağaç formunu alır. 

SHREK KULAĞI BİTKİSİ ÇİÇEK AÇAR MI?

Shrek kulağı bitkisi yaklaşık olarak iki yaşına ulaştıklarında çiçek açmaya başlar. Bitkinin çiçeklerinin rengi genellikle açık pembe ve açık sarı tonlarında olur.

shrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir

shrek kulağı bitkisi nasıl yetiştirilir

SHREK KULAĞI BİTKİSİ NE ZAMAN SULANMALI?

Çok suyu sevmeyen bitkilerden biri shrek kulağı bitkisidir. Kışın su ihtiyacı yok denecek kadar azdır. Hava sıcaklıklarının 14 derecenin altına düştüğü dönemlerde hiç sulanmasalar da rahatlıkla yaşayabilirler. Bu yüzden sularken mutlaka hava koşullarına göre sulama işlemini yapmanız tavsiye edilmektedir. 15 derecenin üzerinde ise diğer tüm sukulentler gibi ihtiyaç oldukça sulanmalıdırlar.

Ayrıca sadece toprağın kuru olduğunda sulamanız tavsiye edilir.

shrek kulağı bitkisi nasıl çoğaltılır

shrek kulağı bitkisi nasıl çoğaltılır

SHREK KULAĞI BİTKİSİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Shrek kulağı bitkisi doğru bakıldığı takdirde kök kısımlarından yavrular alarak çoğaltmanız mümkün.

Doğru toprak seçimiyle birlikte kaktüs kısmını özenle bakarsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Hatta çoğalttığınız shrek kulağı bitkisini bir saksıda ekerek sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

İç ve dış mekanda yetiştirilebilen bu bitkiyi aynı zamanda bahçenizde de ekebilirsiniz. 

Cilt tonunu eşitleyen kremler hangisi? 2023 cilt tonunu eşitleyen kremler

İLİŞKİLİ HABER

Cilt tonunu eşitleyen kremler hangisi? 2023 cilt tonunu eşitleyen kremler
Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapan pekmezin bilinmeyen faydaları neler?

İLİŞKİLİ HABER

Bağışıklık sistemini kalkan gibi yapan pekmezin bilinmeyen faydaları neler?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0