Beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir? Spor ayakkabı nasıl temizlenir? 3 adımda ayakkabı temizliği

Bahar ve yaz aylarında birçok kişi tarafından tercih edilen beyaz ayakkabılar zamanla kirlenir. Giydikçe kirlenen ayakkabıları düzenli olarak temizlemek için bazı pratik yöntemler her zaman işinizi kolaylaştırır. Gündelik hayatta en çok tercih edilen beyaz ayakkabıları temizlemenin bazı birkaç püf noktası bulunuyor. Peki, beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir?3 adımda ayakkabı temizliğini sizlerle paylaşıyoruz.

Kıyafetlerin altına sıklıkla tercih edilen beyaz ayakkabılar çok çabuk kirlenen parçalar arasında yer alıyor. Giyildiğinde her kıyafet seçimiyle uyum sağlayan beyaz ayakkabılar zaman içerisinde sararma söz konusu oluyor. Özellikle uzun süredir kullanılan ayakkabılarda meydana gelen sararmaları ve kirliliği yok etmek için sıklıkla temizlemek ve doğru yöntemler kullanarak temizlemek çok önemlidir. Beyaz ayakkabıların zarar görmeden temizlenmesi için mutlaka kullanacağınız malzemeye de dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, beyaz ayakkabı en kolay nasıl temizlenir? İşte 3 adımda beyaz ayakkabı temizliği...

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir? Kötü ayakkabı kokusu nasıl gider?İLİŞKİLİ HABERAyakkabı kokusu nasıl giderilir? Kötü ayakkabı kokusu nasıl gider?

BEYAZ AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?

Karbonat kullanarak temizleme:

Son dönemde sıklıkla kullanılan ayakkabı temizleme yöntemlerinin başında karbonat ile temizleme yöntemi geliyor. Bu yöntemi kullanarak ayakkabılarınızı tertemiz yapabilirsiniz. Bunun için sıcak su ile 2 yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla spor ayakkabınızda yer alan lekelerinin üzerine sürün. Lekelerin üstünü ovalayarak hemen sonrasında kuru bez yardımıyla ayakkabınızın kirli olan bölümlerini silin. Ayakkabının bağcıklarını çıkarıp ayrı bir kapta onları yıkayabilirsiniz. 

DİPNOT: Karbonat yoksa kabartma tozu veya diş macunu da kullanarak ayakkabılarınız temizleyebilirsiniz. 

Beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir?

Beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir?

Bulaşık deterjanı ile temizleme:

Bir kapta sıcak suyu koyun. Üzerine birkaç damla deterjan damlatın. Daha sonra karıştırdığınız karışımı temiz bir bez yardımıyla kirli olan ayakkabılarınızı ovabilirsiniz. İşlem bittikten sonra ayakkabılarınızı temiz ve kuru bir bez ile silmeyi unutmayın. Ayakkabı tabanlarını da temiz bir fırça yardımıyla hazırladığınız karışımla yıkamayı unutmayın. Yaz mevsiminde ayakkabıları yıkama işlemi yapıyorsanız ovaladıktan sonra direk balkona çıkarıp kurumalarını sağlayabilirsiniz. 

 Spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Spor ayakkabı nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesinde yıkama

Spor ayakkabı temizliğinde en rahat yöntemlerden biri çamaşır makinesine koyup yıkama işlemidir. Bezden yapılan beyaz ayakkabılar hariç normal beyaz spor ayakkabılarınızı düşük derecede çamaşır makinesinde yıkama işlemini yapabilirsiniz.

Alcantara kumaş nedir? Alcantara kumaş terletir mi? Alcantara kumaş özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Alcantara kumaş nedir? Alcantara kumaş terletir mi? Alcantara kumaş özellikleri
İstanbul'da bit pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü bit pazarları

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul'da bit pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü bit pazarları
Etajer nedir? Etajer nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Etajer nedir? Etajer nasıl kullanılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0