Ayakkabı kokusu nasıl giderilir? Kötü ayakkabı kokusu nasıl gider?

Saatlerce ayakların ayakkabı içerisinde kalmasıyla birlikte en çok şikayet edilen konulardan biri ayakkabıların zamanla kokmaya başlamasıdır. Hemen hemen herkesin yaşadığı ayakkabı kokusu kolayca yok etmek mümkün. Peki yaz ve kış aylarında ayakkabılarda oluşan kötü kokular nasıl giderilir? Kötü ayakkabı kokusu nasıl yok edilir İşte cevaplar:

Ayakkabıda giyildikçe ortaya çıkan koku sorunu birçok kişinin yaşadığı problemler arasında yer alır. Ayakkabılarda rastlanan koku problemi kişinin yaşam kalitesini düşürüp bazı durumlarda oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor. Ayakkabı kokuları, uzun yürüyüşler sonucu ayakların terlemesi ve hava almamasından, bazen de yanlış ayakkabı seçiminin bir sonucu olarak biliniyor. Özellikle bu tür probleme karşı zamanda çözüm uygulanmaz ise, daha ileri durumlarda ayakkabı kokusu yayılma oranında artış gösterir. Bu da çevredeki insanların da rahatsız olmasına neden olur. Bu yüzden mutlaka farklı yöntemleri ele almak suretiyle ayakkabı kokusunu gidermek önemlidir. Hoş olmayan kokuları farklı yöntemler kullanarak ayakkabılardan uzaklaştırabilirsiniz, ancak aralarında en etkili olanları vardır. İşte, ayakkabı kokularını gidermek için birkaç pratik yöntemler…

  • Karbonat yöntemini
     
  • Pudra yöntemini
     
  • Doğal madde kullanım yöntemini kullanabilirsiniz

Kötü ayakkabı kokuları yok etme

Kötü ayakkabı kokuları yok etme

AYAKKABIDAKİ KÖTÜ KOKULAR NASIL GİDERİLİR?

Ayakkabıları yıkama

Karbonat yöntemi; Ayakkabı kokusunu gidermek için en çok değerlendirilen yöntemler arasında karbonat geliyor. Geceden ayakkabı içerisine bir kaşık kadar karbonat konduğu zaman, sabaha kadar ayakkabı kokusu yok olacaktır.

Selsil pak nedir, Selsil pak temizleyici ne işe yarar? Selsil pak nasıl kullanılırİLİŞKİLİ HABERSelsil pak nedir, Selsil pak temizleyici ne işe yarar? Selsil pak nasıl kullanılır

Doğal madde kullanım yöntemi; Kokuya neden olan bakterileri yok etmek için doğal maddeler kullanılabilmektedir. Bunlar içerisinde lavanta, adaçayı, portakal ile limon kabukları değerlendirilebilir. Aynı şekilde geceden bu doğal maddeler ayakkabı içerisine konduğu zaman, sabaha kadar kokunun gittiği anlaşılabilir.

Pudra yöntemi; Nemi hapsetme özellikleri olması sebebiyle talk pudrası ile bebek pudrası ayakkabıda kokuları giderebilmektedir. Tek yapılması gereken bir bebek pudrası ya da talk pudrasını ayakkabı içerisine dökmektir. Aynı şekilde terlemeyi önlemek amaçlı ayakkabıyı giymeden önce, ayaklara talk pudrası sürmek etkili çözüm yöntemleri arasında yer alıyor.

Özel mağazalarda ayakkabı yıkamak için çanta satın alabilirsiniz. Satın aldığınız çantalar kokuları yok eden iyi antibakteriyel maddeler içerirler.

En kolay korse temizliği nasıl yapılır? Korse yıkanır mı? Korse bakımı nasıl olmalıİLİŞKİLİ HABEREn kolay korse temizliği nasıl yapılır? Korse yıkanır mı? Korse bakımı nasıl olmalı

Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkama

Ayakkabıları çamaşır makinesinde yıkama

Ayakkabılar bir çantaya konur ve sıkıca kapatılır. Ancak her ayakkabının veya botun yıkanamayacağı unutulmamalıdır.

Ayakkabıları dondurma

Sıfırın altındaki sıcaklıklara maruz kaldığında birçok bakteri ölür. Bu nedenle, hoş olmayan kokuları gidermek için ayakkabı dondurma kullanılır.

Kötü kokan ayakkabılar bir poşete konularak dondurucuya konulur. Donduktan sonra çıkarın ve ayakkabıların nemini almak için içine peçete koyun.

Ayak ürünleri

Hoş olmayan ayak kokusunu gidermek için mağazalarda birçok ürün bulunmaktadır. Ancak antiseptik özelliği bulunan spreyleri tercih etmek daha doğrudur.

Ayakkabıdaki kötü kokular için sprey

Ayakkabıdaki kötü kokular için sprey

Kullanımı kolaydır, çabuk emilir, ayakkabılarda iz bırakmaz. Bununla birlikte, bir jel veya krem ​​daha etkilidir.

Tabanlık

Ayakkabılar için özel tabanlık satın alınabilir. Ayaklarınız çok terlerse, aktif karbon içeren yeniden kullanılabilirliği seçmek daha iyidir.

Tabanlık kullanın

Tabanlık kullanın

Koku giderici toplar

Ayakkabıların bakımı için, aralarında koku giderici toplar olan çeşitli ürünler bulunuyor. Spor ayakkabı veya çantalardaki kokuyu giderirler.

Ayakkabı temizliği

Ayakkabı temizliği

Tazeleyiciler, top gibi küçük unsurlardır. koku giderici toplar, birkaç ay boyunca hoş bir aroma verir.

Safra Taşı neden olur? Safra taşı belirtileri nelerdir? Safra taşı ameliyatı olunmalı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Safra Taşı neden olur? Safra taşı belirtileri nelerdir? Safra taşı ameliyatı olunmalı mı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0