En kolay korse temizliği nasıl yapılır? Korse yıkanır mı? Korse bakımı nasıl olmalı

Korse temizliği kadınlar tarafından internette en çok merak edilen konulardan biri oldu. Korse temizliği doğru bir şekilde yapmak korsenin daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlıyor. Peki korse temizliği nasıl yapılır, korse yıkanır mı? Korse bakımı nasıl olmalı? Gelin hep birlikte bakalım.

Korseler, günlük sıklıkla kullanılan kıyafetlerden farklı olarak bazı özelliklere sahiptir. Korseler en belirgin özelliği vücut şekillendirici, sıkılaştırıcı, toparlayıcı etkiye sahip olmasıdır. Ayrıca korseler hem bel sağlığı hem duruş bozukluğu hem de zayıflama amacı ile de kullanılmaktadır. Kadınlar tarafından tercih edilen korseler birçok farklı kumaş olarak karşımıza çıkmaktadır. Korse kumaşları saten, deri kot ya da pamuk gibi farklı çeşitlerden meydana gelmektedir. Korseler farklı kumaş türlerine sahip olduğu için temizliği ve bakımı ona göre yapılması gerekiyor. Korse bakımı yaparken kumaşının zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Korseleri yıkarken su sıcaklığını da doğru ayarlanması çok önelidir. İşte korse temizliği ile ilgili işinize yarayacak birbirinden pratik bilgiler:

  • Korseyi kuru temizlemeye verin

  • Ilık suyla yıkayın

  • Bebek ıslak mendili kullanın

Korse temizliği nasıl yapılır

Korse temizliği nasıl yapılır

KORSE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? 

- Eğer kuru temizlemeye vermeyi düşünmüyorsanız ve evde kendiniz temizlemek isterseniz öncelikle korseyi düz bir zemine güzelce yerleştirin. Ardından hafif nemli bir bez alın ve iyice korseyi silin. Sildikten sonra kuruması için çamaşırlığın üzerine direk koyun.

Bir diğer yöntem korse temizlemek için bebeklere kullanılan ıslak mendilleri kullanabilirsiniz. Islak mendili elinize alarak korsenin her tarafını güzelce silebilirsiniz. Bu yöntem korseniz daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

En kolay pilates matı nasıl temizlenir? Pilates matını temizlemenin en pratik yoluİLİŞKİLİ HABEREn kolay pilates matı nasıl temizlenir? Pilates matını temizlemenin en pratik yolu

korse temizliği

korse temizliği

Korseyi yıkamak için kimyasal olmayan deterjanlar kullanmanız daha doğru olur. Korseyi yıkamak isterseniz sıcak su yerine ılık su kullanmanız gerekiyor. Yıkadıktan sonra direk soğuk suyla durulayın. Duruladıktan sonra çok fazla bastırmadan suyunu alın. Gerekirse havlu yardımıyla suyunu alabilirsiniz. Ardından mandal kullanmadan direk çamaşır iplerinin üzerine kuruması için koyun.

Korse çeşitlerinin içerisinde bulunan çelik balenin kırılmaması için elinizde yıkarken dikkatli olmanız gerekmektedir.

Temizledikten sonra, dolabınıza veya çekmecenize koymadan önce korsenizin tamamen kuru olduğundan emin olun. Herhangi bir giysi gibi korseler de küflenebilir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0