En kolay pilates matı nasıl temizlenir? Pilates matını temizlemenin en pratik yolu

Pilates matı temizliği sadece görsel olarak değil hijyen açısından da çok önemlidir. Sıradan bir pilates matı çeşitli bakteri, mantar ve virüsleri barındırabileceği için sıklıkla temizlenmesi gerekiyor. Peki pilates matı nasıl temizlenir? Pilates matını temizlemenin en pratik yollarını sizler için araştırdık. İşte yanıtlar:

Pilates, fonksiyonel antrenmanlar gibi birçok spor aktivitelerinde kullanılan spor matları çok sıklıkla kullanıldığında yağ, kir, ter ve toz gibi istenmeyen maddelere maruz kalıyor. Spor sırasında kullanılan havlular veya antrenman sonrası yüzeysel olarak yapılan pilates matı temizliği hijyeni için yeterli olmuyor. Amerika’da yapılan bir araştırmada, lokal bir yoga stüdyosundaki matların üzerinde ortalama 3 milyon bakteri yaşadığı tespit edilmiştir. Spor kıyafetlerini spordan sonra nasıl ki özenle yıkıyorsak pilates matları için tercih edilebileceğiniz bazı temizleyiciler bulunuyor. Ayrıca spor matları temizlerken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte yoga matı temizliği için önerilerimiz:

  • Haftada bir mutlaka temizleyin
     
  • Doğal bir solüsyon tercih edin
     
  • Su ve sabun kullanımına dikkat
     
  • Makine kullanımı
     
  • Güneş ışığına dikkat

Pilates matı nasıl temizlenir

Pilates matı nasıl temizlenir

 PİLATES MATI NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

- Boş bir sprey şişesi

Su

Beyaz sirke

Yumuşak kumaş

Çay ağacı yağı (isteğe bağlı)

spor matı temizleme

spor matı temizleme

Temizlemek için:

  • Yoga matını sürekli kullanıyorsanız silmek yeterli değildir. Yoga matını temizlemek için öncelikle matı düz bir zemine koyun. Bunu banyonuzda alan bulunuyorsa orda da yapabilirsiniz. 
     
  • Eşit miktarda su ve sirkeyi temiz bir sprey şişesi içinde karıştırın ve bir miktar çay ağacı yağı  ekleyin. Şişenin güzelce karışması için iyice sallayın.
     
  • Pilates matının üzerine hazırladığınız bu karışımdan bolca püskürtün. Biraz beklettikten sonra temiz ve yumuşak bir bezle ovun. Üst kısmını sildikten sonra diğer kısmını da temizlemek için çevirin ve spreyden sıkın.

Mermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları İLİŞKİLİ HABERMermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları

Pilates matı çamaşır makinesinde yıkanır mı

Pilates matı çamaşır makinesinde yıkanır mı

  • Temizleme Mata bol miktarda püskürtün, sonra yumuşak bir bezle ovun. Çevirin ve diğer tarafında da tekrarlayın. Matın her yerini güzelce temizledikten sonra çamaşırlığı asın. Böylelikle matın her iki tarafı da herhangi bir nemlenme olmadan kolayca kuruyacaktır. 
     
  • Matı dışarda asmayı düşünüyorsanız güneşli havalarda asmamaya dikkat edin. Çünkü köpüğü kurutabilir ve ufalanmış hale getirir.

Spor matının hangi malzemeden yapıldığını biliyorsanız ona uygun olabilecek temizlik yöntemi kullanmanız daha doğru olur. Eğer kullandığınız mat çamaşır makinasında yıkanabilen malzemeden yapılmış ise ayda bir sabun ve deterjan eklemeden yıkayıp orta sıcaklıkta kurutma işlemini yapabilirsiniz. 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0