Mermerit nedir, Mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlemenin püf noktaları

Bazı mutfak veya banyo tezgahları mermeritten, yani döküm mermerden yapılır. Mermer tozu ve polyester karışımından kalıplara dökülerek oluşturulan mermeriti dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Peki mermerit tezgah nasıl temizlenir? Mermerit tezgah temizlenin püf noktaları neleridir? Mermerit tezgah hakkında tüm merak edilenleri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Evde en çok kirlenen alanlar mutfaklardır. Yemek pişirirken sebze yıkarken, bir şeyler hazırlarken en çok kullanılan alanlardan biri tezgahlar her gün temizlenmediği takdirde inatçı lekelere dönüşebilir. Tezgah çeşitlerinden biri olan mermerit tezgahlar kullanım kolaylığından dolayı çok tercih edilmektedir. Mermerit tezgahlar temizlerken çizilmemesi ve renklerinin bozulmaması için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Mermerit tezgah ve mermerit lavabo temizliklerinde en çok yapılan yöntemlerden biri tuzlu limon karışımıdır. Ama tuzlu limon karışımı mermerit tezgahları aşınmasını ve zarar görmesine sebep oluyor. Aynı zamanda lekelerin mermerit üzerinde kalıcı bir hale getiriyor.

Mermerit tezgahları temizlerken;

  • Oksijenli su,
     
  • Mikrofiber bez ve 
     
  • Temiz sprey şişe ile günlük mermerit mutfak tezgahı ve mermerit banyo lavabosunu kolayca temizleyebilirsiniz. 

Mermerit nasıl temizlenir

Mermerit nasıl temizlenir

MERMERİT TEZGAH NASIL TEMİZLENİR?

Çok çabuk sararan  ve inatçı lekeleri olan mutfak tezgahlarını temizlemek için oksijenli su hazırlayın.

Oksijenli suyunuzu daha önce temizlediğiniz bir sprey şişe içerisine koyup mermerit tezgahınızın üzerine sıkın ve biraz bekletin. 

Oksijenli suyu mermerit tezgahın üzerinde beklettikten sonra temiz bir bez yardımıyla güzelce temizleyin. 

Balkon temizliği nasıl yapılır? Cam balkon nasıl temizlenir Balkon yıkamanın püf noktaları!İLİŞKİLİ HABERBalkon temizliği nasıl yapılır? Cam balkon nasıl temizlenir Balkon yıkamanın püf noktaları!

Bir diğer yöntem;

Bazı mutfak veya banyo tezgahları mermeritten, yani döküm mermerden yapılır.

Mermer tozu ve polyester karışımından kalıplara dökülerek oluşturulan mermerit, mermerin aksine asitten veya ısıdan etkilenmez. 

Gözeneksiz yapısı sayesinde su geçirmez, sıvıyı emmez, kolay kolay leke tutmaz ve bakteri barındırmaz. Genel temizlik malzemeleri veya sirke kullanarak mermerit yüzeyleri temizleyebilirsiniz. 

MERMERİT TEZGAH ÜZERİNDEKİ SARI LEKELER NASIL ÇIKAR? 

Mermerit üzerinde oluşmuş lekeleri, sarı lekeleri çıkarmak için her evde bulunan malzemeleri kullanarak kolayca çıkarabilirsiniz. 

Beyaz sabun ile karbonatı birlikte kullanabilirsiniz. Bunun için;

- Mermerin temizlemek istediğiniz lekeli kısmını su yardımıyla nemlendirmelisiniz.

- Bir kap içinde karbonat ve suyu karıştırarak lapa haline getirmelisiniz.

Bahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılırİLİŞKİLİ HABERBahar temizliği nasıl yapılır? Bahar temizliği önerileri Dip köşe bahar temizliği nasıl yapılır

- Hafif nemli hale getirdiğiniz lekeli mermerit parçalarına hazırladığınız lapayı sürün ve streç film ile alanı üzerini kapayın.

- Mermeriti bu şekilde 24 saat bekletin ve 24 saat sonra ıslak bir bez ile lapayı temizleyin.

Çay makinesi modelleri ve fiyatları 2021

İLİŞKİLİ HABER

Çay makinesi modelleri ve fiyatları 2021
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0