Sararan derzler nasıl temizlenir? Derz araları nasıl beyazlatılır?En iyi derz temizleme yöntemi

Ev temizliğinde en detay yerlerden biri olan fayans aralarındaki derzler zaman içerisinde kirlenir ve kötü bir görüntüye neden olur. Sararan derzler oldukça rahatsızlık verdiği için en etkili yöntemleri sizler için araştırdık. Denene yöntemler arasında kadınlara büyük bir kolaylık sunacak olan bu yöntemi mutlaka deneyin. Sararan derzler nasıl temizlenir, en iyi derz temizleme yöntemleri neler? Detaylar haberimizde...

Günlük rutin ev temizliğinin yanı sıra detay girilen temizliklerde kadınların en çok uğraştığı yerlerden biri fayans aralarıdır. Fayans aralarındaki derzleri temizlerken doğru malzeme seçimi çok önemlidir. Derz temizliğinde son dönemde öne çıkan birkaç etkili yöntem bulunuyor. Kadınların korkulu rüyası haline gelen banyo ve mutfak derzlerini temizlerken sağlık açısından da zarar görmemek için kimyasal olmayan ürünler seçmek her zaman yararınıza olacaktır. Dakikalar içerisinde banyo ve mutfağınızdaki derzleri parlatacak doğal yöntemi sizler için araştırdık.

Tıkanan lavabo nasıl açılır? Tıkanan lavaboyu açmanın doğal yolu! En etkili lavabo açma yöntemiİLİŞKİLİ HABERTıkanan lavabo nasıl açılır? Tıkanan lavaboyu açmanın doğal yolu! En etkili lavabo açma yöntemi

SARARAN DERZLER NASIL TEMİZLENİR?

Ev temizliğinde en çok kullanılan yöntemlerden birisi olan sirke ile derz aralarını temizlemek için kullanabilirsiniz. Bunun için, 

Malzemeler:

- Sirke
- Diş fırçası
- Su
- Sprey şişe

Boş bir şişeye sirke suyu koyun. Daha sonra şişeyi güzelce çalkalayın. Daha sonra sprey şişesini fayans aralarına doğru sıkın ve diş fırçası yardımıyla oraları güzelce ovalayın. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. 

Sararan derzler nasıl temizlenir?

Sararan derzler nasıl temizlenir?

Bir diğer etkili yöntem ise, limon ve kabartma tozu kullanarak temizleme işlemidir. Bunu için,

5 bardak su

1 fincan kabartma tozu

Limon

İlk olarak bir kasenin içine kabartma tozu, limon ve suyu karıştırın. Daha sonra bir diş fırçası yardımıyla sararan derzlere uygulayın. Eğer elinizle sürecekseniz mutlaka eldiven kullanın. 

Derz araları nasıl beyazlatılır?

Derz araları nasıl beyazlatılır?

Bir diğer doğal yöntem ise diş macunu yöntemidir.

Bunun için; Beyazlatma özelliği olan diş macununu derz aralarını temizlerken de kullanmak mümkün. Diş macununu fayans aralarına sürün ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra fırça ile ovalayın ve durulayın.

En iyi derz temizleme yöntemleri

En iyi derz temizleme yöntemleri

Son olarak bütün yöntemleri deneyip inatçı olan kirleri ve sararmaları yok edemediyseniz cif ile temizleyebilirsiniz. 

Bebeklerde bahar alerjisi olur mu? Bahar alerjisi olan bebeğe ne yapmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde bahar alerjisi olur mu? Bahar alerjisi olan bebeğe ne yapmalı?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0