Tıkanan lavabo nasıl açılır? Tıkanan lavaboyu açmanın doğal yolu! En etkili lavabo açma yöntemi

Evde mutfaklarda ve banyolardan zaman zaman yaşanan problemler arasında lavabo tıkanıklığı geliyor. Lavaboya atılan yemek arttıkları yabancı cisimler nedeniyle tıkanan lavabolara açmak için en etkili olan bazı yöntemleri sizler için araştırdık. Tıkanan lavaboları açarken kullanacağınız en etkili lavabo açma yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Detaylar haberimizin içeriğinde...

Ev içerisinde özellikle mutfakta karşılaşılan en büyük sorunlardan biri lavabonun tıkanmasıdır. Bazı atıklar nedeniyle tıkanan lavabolar zaman içerisinde kötü koku oluşumuna neden olur. Aynı zamanda bazen kullanıcıların dikkatsizliği sonucu biriken atıklar doğru yöntemle temizlenmezse ortaya daha kötü durumlar çıkarabilir. Lavabo açarken kullanacağınız yöntemler arasında en etkili yöntem bulunuyor. Canınızı sıkan bu durumdan kurtulmak ve mutfak ve banyonuzun batmasını engelleyeceğiniz bu yöntemleri kullanarak kurtulabilirsiniz. İşte lavabo açarken kullanacağınız en etkili olan o yöntemler...

Mutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar? İLİŞKİLİ HABERMutfak fayansları nasıl temizlenir? Mutfak fayanslarındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

LAVABO AÇARKEN KULLANACAĞINIZ EN ETKİLİ YÖNTEMLER

Tıkalı lavabo sorunun çözmek için en basit yöntemlerden biri pompa ile açma yöntemidir. Genellikle nalburlarda ve ev aletleri satan yerlerde bulunan pompaları kullanarak yemek artıklarını çıkarabilirsiniz.

Bir diğer etkili yöntemlerden birisi ise,  karbonat sirke ve tuz karışımıdır. Bunun için 1 su bardağı karbonat 1 bardak sirke ve biraz tuzu karıştırıp tıkalı lavaboya dökün. Daha sonra tıpa ile lavaboyu kapatıp yaklaşık yarım saat kadar bu şekilde bekleyin. Diğer tarafta hazırladığınız 1 litre kaynar suyu da yarım saat sonra tıpayı açıp dökebilirsiniz. Bu işlemi peş peşe yaparak da uygulayabilirsiniz. İki türlü de etkili olan bu yöntem sayesinde lavabo tıkanıklığını yok edebilirsiniz. İşte bu kadar kolay...

tıkanan lavabo nasıl açılır?

tıkanan lavabo nasıl açılır?

Bir diğer kullanabileceğiniz yöntemler arasında yer alan bulaşık deterjanını kullanarak lavabo tıkanıklığını giderebilirsiniz. Bulaşık deterjanından yaklaşık yarım çay bardağı lavaboya döküp hemen tıpayla kapatın.

Ardından 1 litre kadar sıcak kaynattığınız suyu döküp tekrar tıpayı kapatın. Böylece lavabo drenajını temizleyerek hem kokudan hem de tıkanıklıktan kurtulmanız mümkün. 

en etkili lavabo açma yöntemi

en etkili lavabo açma yöntemi

Son olarak önereceğimiz yöntem ise marketlerden alacağınız lavabo açıcı tozlar ve tabletlerdir. Bunlardan satın alıp lavaboya boşaltıp üzerine kaynar suyu dökerek tıkanan lavabolarınız açabilirsiniz.

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Amerikan mutfakların avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Burun büyüklüğünün nedeni ortaya çıktı! Annenin hamilelik sırasında yediği besinler...

İLİŞKİLİ HABER

Burun büyüklüğünün nedeni ortaya çıktı! Annenin hamilelik sırasında yediği besinler...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0