Çiğ hindi nasıl saklanır? Çiğ hindi buzlukta kaç gün saklanır? Hindi dolapta kaç gün durur

Yeni yılda sofraları süsleyen özel günlerin en önemli yemekler arasında yer alan hindi hem lezzetli hem de protein bombasıdır. Yeni yıl yaklaşırken hindiseverlerin en merak ettiği şeylerden biri çiğ hindinin pişirme öncesi saklama koşullarıdır. Peki çiğ hindi nasıl saklanır, hindi dolapta kaç gün durur? İşte yeni yıl öncesi hindi ile ilgili bilmeniz gereken detaylar..

Bütün dünyada sene boyunca tüketilen hindi Türkiye'de genellikle aralık ayında daha çok gündem oluyor. Yeni yıla sayılı günler kala sofralarınızı süsleyecek hindi beyaz etler arasında kolesterol ve yağ oranı düşük özelliğiyle de dikkat çekiyor. Özel günlerin vazgeçilmez protein kaynağı hindiyi satın aldıktan sonra pişireceğiniz güne kadar bozulmadan uzun süre doğru koşullarda saklamanız gerekiyor. Hindiyi uzun süre saklamak için dondurucuyu tercih edebilirsiniz. Böylelikle hindinizin bozulmasını engelleyerek ortaya daha lezzetli bir akşam yemeği sunmanız mümkün. İşte hindi saklarken bilmeniz gereken bazı püf noktalar...

Hindi kaç kalori? Hindi kilo aldırır mı? 1 porsiyon hindi kaç kalori? Hindi eti haşlama kaç İLİŞKİLİ HABERHindi kaç kalori? Hindi kilo aldırır mı? 1 porsiyon hindi kaç kalori? Hindi eti haşlama kaç

ÇİĞ HİNDİ NASIL SAKLANIR?

Hindiyi satın aldıktan sonra dolapta saklamak için büyük boy buzdolabı poşetine koyun. Eğer kendi ambalajı üzerinde bulunuyorsa hiç çıkarmadan direk üstüne buzdolabı poşetini geçirip öyle saklayın. 

Paketlediğiniz hindinin uzun süre muhafaza etmek için -18 derecenin altında saklamaya özen gösterin.

çiğ hindi nasıl saklanır

çiğ hindi nasıl saklanır

HİNDİ DOLAPTA KAÇ GÜN DURUR?

Hindi dondurucuda tazeliğini maksimum 4-5 boyunca korur. Ayrıca paketlerin arkasındaki son kullanma tarihini de kontrol etmeyi unutmayın. 

Çiğ şekilde dondurucuya atmadan buzdolabın içinde en fazla 2 gün saklayabilirsiniz. Aynı zamanda bütün pişmemiş hindi eğer doğru paketlenmiş ise 5 güne kadar tazeliğini korur. Ancak daha uzun süre fazla sakladığınızda bozulur ve lezzetini kaybetmeye başlar. 

Hindi dolapta nasıl saklanır

Hindi dolapta nasıl saklanır

DONDURULMUŞ HİNDİ NASIL ÇÖZDÜRÜLÜR?

Dondurucudan çıkardığınız hindiyi oda sıcaklığında çözülene kadar bırakın. Bakteri üretmesine engel olan bir diğer yöntem ise buzluktan çıkardığınız hindiyi soğuk suya koyarak çözdürmektir. Çok aceleniz olduğunda ise mikrodalga da deste alarak çözdürebilirsiniz. 

Yeni yıl sonrası mideyi rahatlatmak için ne yapılır? Yeni yıl sonrası nasıl beslenmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Yeni yıl sonrası mideyi rahatlatmak için ne yapılır? Yeni yıl sonrası nasıl beslenmeli?
Narlı kolay pasta tarifi! Pratik ve hafif narlı pasta nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Narlı kolay pasta tarifi! Pratik ve hafif narlı pasta nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0