Havlular kaç günde bir yıkanır?Banyo havluları kaç günde bir yıkanır?Havlu kaç derecede yıkanır

Ev içi temizlik ve hijyen sağlığımız için en önemli uygulanması gereken rutinlerden biridir. Ev tekstil ürünlerinde en çok kullanılan havluların sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Gün içerisinde kullanılan havlular nemli kaldığı için adeta bakteri yuvasına neden olur. Peki bu durumu önlemek için havlular kaç günde bir yıkanmalı, havlular kaç derecede yıkanmalı? Havluların hijyenini sağlamak için bilmeniz gerekenler...

Havluların hijyenini korumak ve vücudu alerjik reaksiyonlara karşı korumak için sıklıkla değiştirmek ve doğru sıcaklıkta yıkamak çok önemlidir. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yetişkinlerle yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 44'ü banyo havlularını üç ayda bir yıkadıklarını söyledi. Uzmanlar ise havlu üzerinde biriken bakteriler, aslında hiç beklemediğiniz hastalıklara davetiye çıkarabileceğine dikkat çekiyor. Ev hijyeni ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesi açısından uzmanlardan havluların ne sıklıkla yıkanması gerektiği ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Perdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanırİLİŞKİLİ HABERPerdeler kaç derecede yıkanır? Perdeler hangi programda kaç devirde yıkanır

HAVLULAR NE SIKLIKLA YIKANMALI?

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Apti Şengün, sifon çekildikten sonra havaya karışan koliform bakterilerin uzun süre banyo havlularında asılı kalabildiği söyleyip uyarıyor:

"Havlular aile arasında dahi ortak kullanılmamalı. Bakteriler aile içi bulaşa yol açabilir. Bu bazı bireylerde çeşitli infektif ve alerjik hastalıklara neden olabilir. Banyo ve mutfak havluları kullanım sıklığına göre ortalama 3 kullanımda 1, minimum 60 derecede yıkanmalıdır."

Havlular kaç günde bir yıkanmalı

Havlular kaç günde bir yıkanmalı

PASPAS DA ÇOK TEHLİKELİ

Medical Park’tan Dermatoloji Uzmanı Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, havlular dışında, banyodan çıktıktan sonra basılan ortak paspasların, ayakların silindiği ortak havluların da mantarın kişiden kişiye geçmesini kolaylaştırdığını söylüyor.

banyo havluları kaç günde bir yıkanır

banyo havluları kaç günde bir yıkanır

Okan Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Servet Öztürk, şu önerilerde bulundu:

- Havlu ev içinde de olsa ortak kullanılmamalı.

- Spor sonrasında havlular her kullanım da yıkanmalı, kurutulmalı.

- Mutfaklarda kullanılan havlular 1 haftadan daha uzun kullanılmamalıdır.

- Banyo havlularının her 3 banyodan sonra yıkayın, kurutun.

- El havluları en az haftada bir yıkanmalı.

- Evde çocuk ve evcil hayvan bakanlar günlük veya gün aşırı havlu değiştirmeli.

Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu filmi nerede çekildi? Çağrı hangi ülkede çekildi?

İLİŞKİLİ HABER

Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu filmi nerede çekildi? Çağrı hangi ülkede çekildi?
Pasta keki yapanlar dikkat! Bu yöntemler keki sünger gibi yapıyor

İLİŞKİLİ HABER

Pasta keki yapanlar dikkat! Bu yöntemler keki sünger gibi yapıyor
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0