Hurma nasıl seçilir? Hurmanın bayat olduğu nasıl anlaşılır? Hurmadaki hilelere dikkat

Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde iftar sofralarının vazgeçilmezi hurma ile ilgili esnaflardan peş peşe uyarılar gelmeye başladı. Peki, piyasada geçen yıldan kalan hurmaların olması ihtimaline karşı hurma seçerken dikkat edilmesi gereken detaylar neler, hurma nasıl seçilir? İşte detaylar...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofralarının baş tacı hurma sofralarda yerini almaya başladı. Lezzeti ve sağlıklı olması nedeniyle herkes tarafından tercih edilen hurmanın bayat olmasına ilişkin uyarılar gelmeye başladı. Esnaf, vatandaşların Ramazan ayı boyunca yoğun ilgi gösterdiği hurmayı alırken bayat olup olmamasına karşı dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte hurma alırken bilinmesi gereken bazı püf noktaları:

Hurma çeşitleri nelerdir? En lezzetli hurma çeşitleri hangileri? Hurma özellikleriİLİŞKİLİ HABERHurma çeşitleri nelerdir? En lezzetli hurma çeşitleri hangileri? Hurma özellikleri

HURMA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Eskişehir'de uzun yıllardır esnaflık yapan Recai Polat  taze ve beklemiş hurma arasındaki farkları da vurguluyor ve vatandaşları Ramazan ayından önce alışveriş yapmaları konusunda uyarıyor.

Taze hurmaların daha canlı renklere sahip olduğunu belirten Polat, "Geçen seneden kalan hurmaları tercih etmemeye özen gösterin. Taze ürünlerin renkleri daha canlıdır. Eski hurmaların renkleri ise daha mat olabilir. Ramazan öncesi alışveriş yapıp tadına bakmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır" ifadelerini kullanıyor.

Hurma alırken nelere dikkat etmeli

Hurma alırken nelere dikkat etmeli

MUTLAKA TADINA BAKIN

Taze hurmaların daha canlı renklere sahip olduğunu belirten Polat, "Geçen seneden kalan hurmaları tercih etmemeye özen gösterin. Taze ürünlerin renkleri daha canlıdır. Eski hurmaların renkleri ise daha mat olabilir. Ramazan öncesi alışveriş yapıp tadına bakmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır" ifadelerini kullanıyor.

Hurma nasıl seçilir

Hurma nasıl seçilir

HURMA ÇEŞİTLERİNİN FİYATLARI NE KADAR? EN UYGUN HANGİSİ

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Fiyatlar konusunda da bilgi veren Polat, İran ve Medine hurmalarının en uygun seçenek olduğunu belirtiyor ve fiyatlarının 180 lira civarında olduğunu söyledi.

Medine hurmalarının ise 400 ile 500 lira arasında değiştiğini, en iri ve etli olan Kudüs hurmalarının ise 280 ila 300 lira arasında değiştiğini dile getirdi.

Çocukların tuttuğu tekne orucu nedir? Tekne orucu nasıl açılır? Sahurda çocuklar ne yemeli?

İLİŞKİLİ HABER

Çocukların tuttuğu tekne orucu nedir? Tekne orucu nasıl açılır? Sahurda çocuklar ne yemeli?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0