Hint yağı nedir ve ne işe yarar? Hint yağının faydaları nelerdir? Hint yağı nasıl kullanılır?

İçeriğinde yüksek oranda antioksidan ve anti enflematuvar madde barındıran hint yağı yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır. Güçlü bir iltihap söktürücü olan hint yağı, özellikle son yıllarda saç ve cilt hastalıklarında tercih edilir. Bunun yanı sıra kas ağrıları için de önerilen hint yağı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Hint yağı nedir ve ne işe yarar? Hint yağının faydaları nelerdir?

Bilimsel adı Ricinus communis olan Hint yağı, Hindistan'da bulunan ve sütleğen ailesine ait olan bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Akdeniz ikliminde kültür bitki olarak yetiştirilen bu bitkinin tohumlarından elde edilen Hint yağı yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan en sağlıklı yağlardan biridir. Hazmı hızlandırdığından yemeklere katılmaz. Çünkü yüksek oranda ince bağırsaklar üzerinde müshil etkisine neden olur. Bu yüzden sağlık sektöründe kullanılır. Hint yağı renksiz ve hafif kokuludur. Oldukça zor ısınan bir yağ olduğundan motorlarda da tercih edilir. Bunun yanın sıra sabunu yapılır ve boya yapımındaki maddelerden biridir. Eski çağlarda kandillerin yağlarına eklenirmiş bu da uzun süre yanmasına neden olmuştur. Ayrıca bebekler için hazırlanan pişik önleyici doğal pudraların içine eklenir. 

Kas ve kemik ağrılarına iyi gelen: Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Nerelerde kullanılır?İLİŞKİLİ HABERKas ve kemik ağrılarına iyi gelen: Çay ağacı yağının faydaları nelerdir? Nerelerde kullanılır?

hint yağı bitkinin tohumlarından elde edilir

hint yağı bitkinin tohumlarından elde edilir

HİNT YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Bağırsakları çalıştırdığından sürekli olarak kabız olanlar için doğal ilaçtır. Ancak uzman kontrolünde tüketilmelidir. Ayrıca direk olarak ağızdan alınmaz. 
  •  
  • Hücreleri yenileme özelliği olduğundan ayak tabanında oluşan çatlaklıkları yeniler. Bunun yanı sıra diz ve dirseklerde oluşan kuruma ve çatlaklıkları önler. 
     
  • İltihaplı sivilce ve aknelerin kısa sürede azalmasına, düzenli kullanıldığında ise tamamen iyileşmesini sağlar. 
     
  • Dudak ve çevresinde oluşan çatlaklıkları önlemek için de idealdir. 
     
  • Düzenli olarak bacak ve karın bölgesine masajla sürüldüğünde çatlak ve selülit oluşumların yok eder. 
     
  • Son yıllarda sıklıkla cilt mantarının tedavisinde kullanılır.
     
  • Boyun, sırt ve bel de yaşanan ağrılar için de önerilir. Masaj yaparak bu bölgelere uygulanır. Üzerine sıcak havlu koyarak yarım saat bekleyin kısa sürede ağrıların dindiğine ve kasların gevşediğine şahit olacaksınız. 
     
  • Cildin yanı sıra saçlar içinde etkilidir. Saç köklerini besleyerek dökülmeyi önler. Daha gür çıkmasını sağlayarak yıpranmayı azaltır. 

Hindistan cevizi suyu ne işe yarar? Hindistan cevizinin faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHindistan cevizi suyu ne işe yarar? Hindistan cevizinin faydaları nelerdir?

hint yağının faydası olduğu kadar zararı da vardır

hint yağının faydası olduğu kadar zararı da vardır

HİNT YAĞININ ZARARI VAR MIDIR?

Bağırsaklara faydasını elde etmek için bir su bardağı suyun içine bir çay kaşığı kadar ekleyip tüketin. Direk olarak tüketilmemesi gereken bir besindir. Kronik rahatsızlığı olanlarda alerjik reaksiyonlara neden olduğundan bir uzmana danışılmadan tüketilmemelidir. Çok sık cilt yüzeyine uygulandığında tahrişe neden olur. 

Halsizlik neden olur ve belirtileri nelerdir? Halsizliğe iyi gelen besinler...

İLİŞKİLİ HABER

Halsizlik neden olur ve belirtileri nelerdir? Halsizliğe iyi gelen besinler...

BİR YORUM YAPIN 0