Osteoid Osteoma tümörü belirtileri nelerdir? Ahmet Kural'ın yakalandığı Osteoid hastalığı nedir

Osteoid osteoma bir çeşit kemik tümörü rahatsızlığıdır. Ünlü isim Ahmet Kural'ın ameliyat olmasından sonra merak konusu olan Osteoid ostemeoma arama motorunda aratılmaya başladı. Peki, Osteoid nedir? Osteoid Osteoma tümörü belirtileri nelerdir? İşte Ahmet Kural'ın geçirdiği rahatsızlık hakkında detaylar...

Kemikte bulunan iyi huylu tümörlerden biri olan osteoid osteoma iyi huylu kemik tümörlerinin %10'unu oluşturmaktadır. Çocuklarda daha sık görülen bu tümörün bacaklarda oluşturduğu ağrı, büyüme ağrısıyla da çok sık karıştırılmaktadır. Genellikle kalça ve diz arasındaki bölgede gözüken Osteoid Osteoma tümörü, erkeklerde kızlara oranla 2-3 kat daha fazla görülmektedir. Kaval kemiği, uyluk kemiği ve kol kemiği gibi bölümlerde görülen tümör, diğer kemiklerde nadir de olsa rastlanmaktadır. Son dönemlerde ünlü oyuncu Ahmet Kural'ın da geçirdiği Osteoid osteoma merak konusu oldu. İşte Osteoid osteoma tümörü hakkında merak edilenler...

Osteoid Osteoma tümörü

Osteoid Osteoma tümörü

OSTEOİD OSTEOMA TÜMÖRÜ NEDİR?

İyi huylu kanser olarak bilinen Osteoid Osteoma, daha çok kalça ve diz bölgesinde görülmektedir. Ağrı ve sızı ile kendini gösteren bu iyi huylu tümör, vücutta yayılım özelliği göstermemektedir. Fakat bulunduğu bölgede osteoid kemik adı verilen yeni bir kemik türü oluşumuna neden olabilmektedir.

Osteoid Osteoma tümörü

Osteoid Osteoma tümörü

OSTEOİD OSTEOMA TÜMÖRÜNÜN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Osteoid osteoma tümörü vücutta ilk olarak ağrı şeklinde belirti vermektedir. Belli bölgelerde ve şiddetli şeklinde gözüken bu ağrıların, çocuklarda görülme olasılığı daha fazladır.

Osteoid Osteoma tümörü

Osteoid Osteoma tümörü

Osteoid Osteoma tümörünün belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Gece uykudan uyandıran şiddetli ağrılar
  • Gün içinde belli bir aktivite yapılmadan oluşan ağrılar
  • Kaslarda kasılma yaşanması
  • Ağrının yaşandığı bölgelerde şişliklerin meydana gelmesi
  • Osteoid Osteoma tümörünün bacakta olduğu durumlarda hastada topallama görülmesi
  • Çocuklarda gözüken ağrılar sebebiyle çocukların parmak ucunda yürümesi

Osteoid Osteoma tümörü

Osteoid Osteoma tümörü

OSTEOİD OSTEOMA TÜMÖRÜ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

En çok merak edilen hususlardan biri "Kemik tümörü nasıl tedavi edilir?" sorusudur. Osteoid Osteoma tümörü tedavisinde 3 yol izlenmektedir. 

  • İlaç tedavisi
  • Cerrahi Yöntem
  • Radyofrekans ablasyonu
Turşu suyu içmek neye iyi gelir? Turşu suyuna 1 kaşık eklediğinizde hastalığınıza şifa oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Turşu suyu içmek neye iyi gelir? Turşu suyuna 1 kaşık eklediğinizde hastalığınıza şifa oluyor!

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0