Uzmanlar uyardı: Deprem sonrası uyku sorunu yaşayanlar dikkat! Uyku hapı almak bunamayı...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında, depremzedeler ve depremi iletişim araçlarından takip eden birçok insan deprem korkusu nedeniyle uyku sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Ruhsal yönden olumsuz etkilendiğimiz bu dönemde uyumak için tercih edilen uyku haplarının riski ise oldukça fazla. Uzmanlar deprem sonrası uyku sorunu yaşayanlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem sonrası toplumun genelinde korku ve ruhsal sıkıntıya yol açtı. Depremi yaşayanlar ve iletişim araçlarından takip eden insanlar kendileri ve aileleri hakkında endişe duymaya başladılar. Ruhsal anlamda insanlarda derin yaralara sebep veren deprem, ilerleyen süreçte kişide uyku problemlerine sebep oluyor. Çareyi uyku haplarında arayan insanlar bunama riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Depremden sonra görülen uykusuzluk problemi

Depremden sonra görülen uykusuzluk problemi

UYKU İLAÇLARI BUNAMA RİSKİ YAPIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda uyku problemi yaşayan insanların sıklıkla başvurduğu uyku ilaçlarının, ilerleyen zamanlarda olumsuz bilişsel etkilere sebep olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda Alzheimer'a bağlı bunama riskini yüzde 51'e kadar artırdığı incelemeler sonucu açıklandı. Yaşlılar için kesinlikle önerilmeyen uyku hapları, beyin fonksiyonlarını bozduğundan dolayı yaşlılarda; bayılma, düşme ya da kan basıncında tehlikeli artışlar meydana gelebilir.

uyku hapları yaşlılara verilmeli mi?

uyku hapları yaşlılara verilmeli mi?

KRONİK AĞRIYA NEDEN OLABİLİR

 Yapılan araştırmalar sonucunda uyku hapları, depresyona ve yüksek tansiyona neden olabileceği söyleniyor. Kullanım sıklığına göre uyku hapı bazı hastalıklarda kronik ağrılara kadar gidebileceği açıklamalarda yer alıyor. Baş dönmesi, kontrol edilemeyen uyuşukluk hissi ve denge kaybının yaşanması uyku ilacının diğer olumsuz özellikleri arasında yerini alıyor.

Uzmanlar uyardı: Deprem çantasında mutlaka olması gereken 3 şey...

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlar uyardı: Deprem çantasında mutlaka olması gereken 3 şey...
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0