En etkili iltihap kurutucu antibiyotik kremler 2023

Cildinizdeki iltihaplı sivilceden, derin bir yara izine kadar tedavisi mümkün olan antibiyotik kremler, mutlaka bir uzman doktor kontrolünde düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bugünkü yazımıza en etkili iltihap kurutucu antibiyotik kremleri sizler için derledik.

Vücutta oluşan iltihap, çeşitli enfeksiyonlar, yaralanmalar veya doku hasarları sonucunda başlayan doğal bir savunma mekanizmasıdır. Bu reaksiyon, organizmanın patojenlere ve zararlı maddelere karşı kendini korumasına yardımcı olur ve iyileşme sürecini başlatır. İltihaplanma ağrı, kızarıklık, şişlik ve sıcaklık artışı gibi belirtilerle kendini gösterir. Bununla birlikte, bazı durumlarda iltihaplanma süreci kontrolsüz hale gelebilir ve kronik rahatsızlıklara yol açabilir. İşte tam da bu noktada iltihap kurutucu antibiyotik kremler imdadınıza yetişiyor. Peki en etkili iltihap kurutucu antibiyotik kremler hangisi?

  • Bactroban Krem / 73,75 TL

Bactroban, yüzeysel cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan antibiyotik bir kremdir. Etkin maddesi olan mupirosin sayesinde enfeksiyona neden olan bakterileri öldürür veya çoğalmalarını engeller. Küçük yırtıklar, dikişli yaralar, tırnak batması, kıl kökü iltihabı (folikülit), sıyrıklar veya piercing deldirme işlemleri sonrasında enfekte lezyonların topikal tedavisi için reçetelenir.

Bactroban krem ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bactroban pomad fiyatı 2023İLİŞKİLİ HABERBactroban krem ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bactroban pomad fiyatı 2023

  • Fucidin Krem / 73,75 TL

İçerisinde bulunan etken maddesi sayesinde antibakteriyel özellik taşıyan bu krem, aynı zamanda bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonlarını kısa sürede ortadan kaldırıyor. Antibiyotik olduğu için kullanımı yalnızca 20 gün olması önerilen bu krem, bakteri veya mantarların etkisiyle tırnak kıvrımında ortaya çıkan dolama, yara ve yanıklar, iltihaplı egzamalar, enfeksiyon kapmış iltihaplı sivilceler,  kıl kökünün iltihabı, genellikle gençlerde görülen kıl kökünde oluşan kıl dönmesi gibi çıkan sorunların tedavilerde kullanılır. 

Fucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatı 2023İLİŞKİLİ HABERFucidin krem ne işe yarıyor? Fucidin krem nasıl kullanılır? Fucidin krem fiyatı 2023

  • Imex Merhem / 152,49 TL

Son günlerde sivilce sorunu ile karşı karşıya kalanların merak edip araştırdıkları hatta sosyal medya da popülariteye ulaşan İmex sivilce kreminin içerisinde bulunan tetrasiklin hidroklorür maddesi sayesinde ciltteki bakterileri öldürme özellikliğe sahiptir. İltihapsız sivilcelerin tedavi edilmesinde kullanılan bu kremde kortizon bulunmaması nedeniyle birçok kişinin tercih ettiği kremler arasındadır. 

İmex sivilce kremi ne işe yarar? İmex nasıl kullanılır? İmex işe yarıyor mu?İLİŞKİLİ HABERİmex sivilce kremi ne işe yarar? İmex nasıl kullanılır? İmex işe yarıyor mu?

  • Acnedur Merhem / 152,49 TL



Sivilce ve diğer cilt enfeksiyonlarında uzman doktorların önerdiği bu merhem, antibiyotik ilaçlar grubunda yer alıyor. Oluşmuş (cerahatlı) veya yeni oluşmaya başlamış kırmızı-pembe kabarcıklarla belirgin sivilcelerin içine nüfuz eder ve iltihabı kurutur. 

Acnedur merhem ne işe yarar ve cilde faydaları nelerdir? Acnedur merhem kullanım rehberiİLİŞKİLİ HABERAcnedur merhem ne işe yarar ve cilde faydaları nelerdir? Acnedur merhem kullanım rehberi

Yasemin.com ailesi olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz... Kullandıktan sonra mutlaka yorum yapın! 

Bebeklerde damak düşmesi nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavisi...

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklerde damak düşmesi nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavisi...
Karar yorgunluğu nedir ve belirtileri nelerdir? Karar yorgunluğu nasıl tedavi edilir?

İLİŞKİLİ HABER

Karar yorgunluğu nedir ve belirtileri nelerdir? Karar yorgunluğu nasıl tedavi edilir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0