Gözyaşlarıyla ilgili çok ilginç proje!

Ağladığımızda, güldüğümüzde hatta soğan doğrarken bile akıttığımız gözyaşlarımızın, mikroskobik olarak farklılıkları var.

Fotoğrafçı Rose-Lynn Fisher, gözyaşlarını fotoğrafladıktan sonra onları mikroskop ile inceliyor ve aralarında farklılıklar olduğunu görüyor.

Aslında her şey bir ameliyat ile başlamış...

Bu projenin çok farklı bir zamanda başladığını Fisher, "Bir gün keder gözyaşlarım sevinç gözyaşlarımdan farklı görünüyor mu acaba diye merak ettim ve yakından incelemeye koyuldum. Yıllar içerisinde projeye benim ve başkalarının mutluluk, soğan doğrama, acı, öfke, reddedilme, azim, kahkaha, esneme, doğum ve yeniden doğum gözyaşları da katıldı.” dedi.

Fisher, geçirdiği bir kalça operasyonu esnasında kalça kemiğinin mikroskop tarafından incelemeye alınması sonrası böyle bir projeye imza attığını ifade etti.

Ameliyat döneminde bir arıyı mikroskop altında inceleyen Fisher, kalça kemiği ameliyatının buna öncüsü olduğunu söyledi.  Daha sonra proteinler, enzimler, mineraller ve hormonların tetiklediği 100’e yakın gözyaşını incelemiş. 

Değişimler sonucunda akan gözyaşlarımız...

Yaşanılan bitişler ve başlangıçlar esnasında akan gözyaşlarımız...

Soğan yüzünden akan gözyaşlarımız...

Üzüntüden ağladığımızda ise gözyaşlarımız mikroskobik olarak böyle görünüyormuş...

Gülmekten gözümüzden yaş geldiğinde...

Umut gözyaşlarımız...

Biriyle olan hasretimiz son bulduğundaki gözyaşlarımız...

Geçmişe dönüp, hatırladıklarımıza akıttığımız gözyaşlarımız...

 

 

 

BİR YORUM YAPIN 1

Orhan 7 yıl önce

Çok enteresan bir olay.Farklı nedenlerle göz yaşı akıtılıyorsa farkıda olmalı,olduğuda kanıtlanmış deneylerle.O tablolar demekki çok şey ifade ediyor.