Görme engelli Hafız Esma'nın azim dolu hikayesi

Cuma gününün feyzini yaşatan Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Kâğıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri izleyici olarak konuk oldu.

İzleyiciler arasında yer alan 17 yaşındaki görme engelli Hafız Esma Torlak bir buçuk yılda hafızlık mertebesine ulaşmasının öyküsünü paylaştı. Anlattıkları ile hem Necmettin Hoca’yı hem de izleyicileri şaşırttı.

Kâğıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esma Torlak görme engelli olmasına rağmen çalışmaktan yılmadı. Bir buçuk yıl boyunca okul derslerinden kalan vakitlerini Kur’an-ı Kerim okumaya adayan Esma, ‘’Her evde bir hafız olmasını tavsiye ediyorum.’’ dedi. Sabahtan akşama kadar Kur’an-ı Kerim okumak için çalışan Esma, annesi ve hocalarının desteği ile şimdi çok rahat Kur’an-ı Kerim okuyabiliyor.

Doğuştan yüzde yüz görme engeli Torlak, kabartmalı yazılardan Kur’an-ı Kerim’i okuduğunu söylerken özellikle 4. Cüzde zorlandığını ve parmaklarından kan aksa da okumaktan vazgeçmediğini belirtti. Yanında Kur’an-ı Kerim’ini de getiren Esma, o sayfalardaki kan izlerini izleyicilerle paylaştı.

Necmettin Nursaçan’ı da şaşırtan lise öğrencisi Esma, azmi ve inancıyla izleyicileri duygulandırdı. İki yıldır ezbere mukabele okuyan Esma, her 4. Cüze geldiğinde çabası aklına gelip ağladığını söyledi.

Kuran-ı Kerim’den hangi ayet ya da rakamı sorulsa ezbere okuyabilen Esma’nın bu özelliğini, Necmettin Hoca da canlı yayında test etti. Bunun üzerine Necmettin Nursaçan Ali İmran Suresi’nden 118. Ayeti Arapça okudu. Esma hiç tereddüt etmeden doğru cevabı verdi.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayında Kanal 7’de…

BİR YORUM YAPIN 1

Hacer 7 yıl önce

Masallah Masallah masallah❤