Lise öğrencisinin müthiş buluşu

Erzincanlı İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nazire Şeyma Özarslan, bitkiler için ürettiği donmaya karşı koruyan madde projesiyle TÜBİTAK yarışmasına katılacak.

Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Nazire Şeyma Özarslan, liseler arası TÜBİTAK yarışması için tarımsal bitkileri soğuktan ve donmaktan koruyacak, atık yağ ve organik maddelerden oluşan özel bir solüsyon üretti.

Biyoloji Öğretmeni Reyhan Özkan’ın da rehberliğinde projesi için 6 ay çalışan Özarslan, önce çiçekler üzerinde sonra Çatalören ve Işıkpınar Köyü’ndeki tarım arazilerinde denedi.

Üstelik fideleri don olaylarından koruyacak ve erken gelişmesini sağlayacak bu solüsyon 4 dönüm arazide yaklaşık 50 TL maliyete sahip.

Özarslan, TÜBİTAK tarafından liseler arasında düzenlenen bölge yarışmasında dereceye giren projesi sayesinde Erzincan’da Mayıs aylarında başlayan tarımsal üretimi daha erkene çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Dereceli öğrenci Özarslan, Projesinin en büyük özelliği ise bu alanda var olan diğer ürünler gibi doğaya zararlı olmadığını tamamen organik ve zararsız olduğunu vurguladı. 

 

BİR YORUM YAPIN 9

Cabbar 7 yıl önce

Helal Olsun Reyizzz

Toplam 2 beğeni

nil 7 yıl önce

MAŞŞALLAH gözümüz gibi koruyup sahip çıkmazsak sonuç ortada elimizden alan çok olur

Toplam 2 beğeni

Deli Dumrul 7 yıl önce

Allah nazarlardan muhafaza eylesin.. İşte bizim gençliğimiz yetişmeye başladı, Şükürler olsun..

Toplam 2 beğeni

Sare 7 yıl önce

Bunlar hep beklenen hareketler daha daha fazlasına gelecektir Allah'ın izniyle bazıları bu masum insanca hareketlerden korktuğu için taş koydular senelerce önümüze

Toplam 3 beğeni

Vatandaş 7 yıl önce

Bir ziraat mühendisi olarak diyorum ki o bulduğu buluş çiftçiyi ekonomiyi çok büyük zararlardan kurtarabilir tarımsal olarak. Proje desteklenmeli. Patentini almayı da unutmasınlar bari.

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun