Kanser hastalığını gizleyen eşine suç duyurusu

Diyarbakır'da ikinci evliliğini yapan Pınar İşikli kanser hastası olduğunu kendisinden saklayan eşi hakkında hem boşanma davası açtı hem de suç duyurusunda bulundu

İlk evliliğini yürütemeyen Pınar İşikli inden ayrıldı. Bu evliliğinden engelli bir oğlu olan Pınar, 10 yıl önce kendisi gibi önce eşinden ayrılan 4 çocuk babası D.İ. ikinci evliliğini yaptı. 

Eşiyle bir süre geçimsizlik yaşayan Pınar, eşinin kendisine şiddet uygulaması üzerine çocuklarını da alıp Ankara'ya ailesinin yanına döndü. Eşi, Pınar'ı bulup tekrar Diyarbakır'a getirdi. D.İ işlediği suçlar nedeniyle zaman zaman cezaevine giriyordu. 

Geçen yıl eşi D.İ.'nin cezaevinde olduğu sırada ağzında çıkan yara bir türlü iyileşmeyen Pınar İşikli, hastaneye gitti. Enfeksiyon denilip ilaç verilerek gönderilen Pınar, yaklaşık 6 ay önce bu kez cezaevinden çıkan eşi D.İ. ile özel hastaneye gitti. Doktorlar ağız kanseri teşhisi koydu ancak, iddiaya göre psikolojisinin bozulmaması için durumu ona söylemedi ve eşi D.İ.'ye "eşinin kanser olduğunu, son evrede, tam donanımlı hastaneye götürmesi gerektiğini söyledi. 

D.İ. iddiaya göre bunu eşi Pınar'a söylemedi. Ağzındaki yaralar yüzünden konuşmakta güçlük çeken Pınar İşikli'yi annesi ve kız kardeşleri hastaneye götürdü. Yapılan muayenesinde 'ağız kanseri' teşhisi koyan doktorlar, hastalığın ileri evrede olduğu belirterek hemen tedaviye başladı. Bunun üzerine Pınar İşikli, avukatı aracılığı ile eşi D.İ.'deye boşanma davası açtı. Daha sonra hastalığını bildiği halde kendisine söylemeyip tedavisini engellediği iddiasıyla savcılığa başvurarak eşi D.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu.

BİR YORUM YAPIN 0