Atanması en kolay 4 yıllık bölümler neler? En çok tercih edilen 4 yıllık lisans bölümleri

İnsanın bütün yaşamını etkileyen hayatının dönüm noktası olan üniversite sınavı sonrası bu tercihleri doğru bir şekilde yapmak çok önemlidir. Üniversite tercihlerinin yapıldığı bugünlerde en çok merak edilen konulardan biri Yükseköğrenim kurumlarının lisans bölümleri arasında en çok hangi bölümler tercih edilmektedir. 4 yıllık üniversite lisans bölümlerinden en çok tercih edilen bölümler hangileridir? İşte yanıtlar:

Ösym tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavı YKS'nin 1.oturumu 18 haziranda 2. oturumu ise 19 haziranda yapıldı. Aylardır üniversite sınavına hazırlanan adayların ter döktüğü sınav sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı. Yayınlanan tercih kılavuzuyla birlikte tercih edilecek olan bölümler araştırılmaya başlandı. 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan tercihlerde iyi bir üniversite hayali kuran adayların hayatında bir dönüm noktası olan ve hayatının geri kalan kısmını etkileyecek olan üniversite tercihleri çok büyük önem taşıyor. Birçok kişi mezun olduktan sonra iş sektöründe çalışmak için garanti bir bölüm seçmek ister. Ama bazen alınan puan istenilen bölümün belirlenmiş puanlarının karşılamaz. Bu nedenle tercih yaparken çok güzel ve dikkatli bir şekilde üniversite ve bölümleri araştırmak gerekir. İşte üniversitede en çok tercih dilen bölümlerden bazıları:

Ebelik bölümü nedir, ne iş yapar? Ebelik bölümü hakkında bilinmesi gerekenlerİLİŞKİLİ HABEREbelik bölümü nedir, ne iş yapar? Ebelik bölümü hakkında bilinmesi gerekenler

en çok tercih edilen bölümler hangileri

en çok tercih edilen bölümler hangileri

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ

1- HUKUK BÖLÜMÜ

en çok tercih edilen üniversiteler

en çok tercih edilen üniversiteler

Son dönemlerde en çok tercih edilen üniversite bölümlerinin başında hukuk geliyor. Hukuk, mezun olduktan sonra iş bulma garantisi olan mesleklerinden biri oldu. 4 yıllık lisans bölümü olan hukuk dersleri çok ağır ve zor olduğundan dolayı bu bölümü seçmek isteyenlerin zorluk derecesi bilip ona göre seçmesi çok önemlidir. Hukuk bölümü mezun olan adayların kamu ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabileceği alternatif sayılan bölümlerin başında yer almaktadır.

2- TIP BÖLÜMÜ

en çok tercih edilen iki yıllık bölümler

en çok tercih edilen iki yıllık bölümler

En çok tercih edilen bölümlerin 2. sırasında tıp bölümü yer alıyor. Üniversite sınavından çok yüksek puan alanların ve doktorluk mesleğini sabırla yapabilecek olanların tercih edebileceği bir bölümdür. Puanların belirlediği tercihlerde tıp bölümünü bitirdikten sonra meslek garantisi olan mesleklerin başında yer alıyor.

3- BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

bilgisayar mühendisliği ne iş yapar

bilgisayar mühendisliği ne iş yapar

Bilgisayar mühendisliği teknolojinin sürekli gelişmesiyle bağlantılı olarak, teknolojiye ilgisi olanların tercih edeceği sayısal puandan puan türünden alan bölümlerden biridir. Çok yönlü çalışabileceğiniz bir meslek olan bilgisayar mühendisliğini tercih edebilirsiniz.

4- HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

hemşirelik bölümü ne iş yapar

hemşirelik bölümü ne iş yapar

Hemşirelik, son dönemde en garanti meslek ve sağlık bölümünde en çok atama yapılan bölümdür. Kpss'ye girerek düşük puan alsanız bile atanma ihtimalinin çok yüksektir. Kamu ve özel hastanelerde çalışabileceğiniz iş garantili olan bu mesleği genelde kadınlar çok tercih etmektedir. Ama son dönemlerde erkeklerinde tercihleri arasında yer almaya başladı.

5- SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

sınıf öğretmenliği

sınıf öğretmenliği

4 yıllık lisans bölümü olan sınıf öğretmenliği öğretmenlik mesleğinde en çok atama yapılan bölümdür. Her atama yapıldığında yaklaşık 3 bin atama yapılmakta olan bu mesleği okumak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

6- İLAHİYAT BÖLÜMÜ

ilahiyat mezunu ne iş yapar

ilahiyat mezunu ne iş yapar

İlahiyat bölümü son dönemlerde en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaya başladı. Bunda en büyük etken İmam hatip liselerinden mezun olanların çoğalması ve devletin imam-hatip alımlarında çok atama yapmasıdır. Din konusunda uzmanlaşmak ve ilerlemek isteyenler bu mesleği tercih edebilir.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0