James Bond filminden esinlenerek yapılan dünyanın ilk yüzen eko-lüks oteli: 'Anthenea'

Koronavirüs döneminde herkesin izole tatil arayışında olduğundan yol çıkarak Fransız gemi inşaat mühendisi Jean-Michel Duacancelle tarafından tasarlanan 'Anthenea' sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kavramını her anlamıyla karşılıyor.

James Bond filmi olan The Spy Who Loved Me (Beni Seven Casus) 1977 yapım olan filmden esinlenerek yapılan geri dönüştürülebilir materyallerle tasarlanan bu yüzen ev, aynı zamanda kubbesindeki güneş enerjisi panelleriyle kendi kendine yetecek enerjiyi de sağlayabilen tamamen çevre dostu bir ev olarak tasarlanmıştır.

Geçen sene ilk defa tanıtımı yapılan 'Anthenea', ilk bakışta denize konmuş bir UFO görüntüsü dikkat çekiyor. Anthenea'ya yatırım yapan Pierre Cardin tarafından dairesel gövdesinin içi tasarımı yapılmıştır.

 'Anthenea', üç ana yaşam alanından oluşan bir yüzen evdir. Alt katta, konforlu bir kanape ve bir minibarın bulunduğu bir oturma odası; daire şeklinde, iki kişilik yatak ve hem deniz suyu hem de tatlı suyla kullanılabilen bir küvet bulunan yatak odası ve küçük bir mutfak yer almaktadır.

Üst katta ise 12 kişiye kadar ağırlayabilen açık bir dinlenme alanı ve Anthenea tüm yaşam alanlarında 360 derecelik bir manzara sunarken su seviyesinin altında kalan pencereleriyle denizaltı yaşamını da seyretmenizi imkan sunuyor.

Denizde yavaş keşif modunda seyredebilme lisansına sahip olan Anthenea, Duacancelle’in belirttiğine göre şiddetli kasırgalara bile dayanıklı ve batmayacak şekilde tasarımı yapılmıştır.

Modanın ikonu Coco Chanel lakaplı Gabrielle Bonheur kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Modanın ikonu Coco Chanel lakaplı Gabrielle Bonheur kimdir?
Apartman yönetmelikleri nelerdir? Tavan aralarını çatı katı odasına dönüştürmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Apartman yönetmelikleri nelerdir? Tavan aralarını çatı katı odasına dönüştürmenin yolları
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0