Türk mutfağını kötü gösteren Dardanel'in yeni reklam filmine sert tepki!

Dardanel Ton'un aşçıları kötü, Türk mutfağını ise kaçınılması gereken bir alan olarak gösterdiği yeni reklam filmi, büyük tepki topladı. Türk mutfağını küçümseyen bir algının yer ettiği reklam filminin, yayından kaldırılması isteniyor.

Dardanel Ton markasının yeni reklam filmi, tepkilerin büyük odağında. Reklam filmi senaryosunda bir çift, Türk mutfağına ait tüm yemeklerden kaçıyor ve sonunda ton balığı mı yesek diyerek Dardanel Ton'da karar kılıyor. Filmde oynatılan aşçı rolündeki kişilerin kötü, Türk mutfağının ise kaçılacak bir alan olarak gösterilmesi büyük tepki çekti. Korona önlemleri kapsamında yalnızca paket servisi yapan restaurant ve lokantaların aşçıları, reklam filminde korku filmi karakterleri olarak lanse ediliyor. 

Sosyal medyadan da büyük tepki toplayan filmle ilgili olarak konuşan Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, 'Yapılan reklam kaldırılmazsa Dardanel ürünlerini boykot edeceğiz.' açıklamasında bulundu. Sosyal medyadan gelen tepkiler ise şu şekilde:

'SEKTÖRÜMÜZ ADINA ÜZÜCÜ BİR DURUM'

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, 'İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde, lokantaların kapalı olmasını fırsat bilerek bu tür reklamların yayınlanması sektörümüz adına üzücü bir durumdur. Dardanel firması, geleneksel Türk mutfağını adeta aşağılarcasına lanse ettiği reklam filmini lokantacı esnafı olarak şiddetle kınıyoruz.

Etkinlik ve hizmet sektörü adına derhal yayından kaldırılmasını talep ve ikaz ediyoruz. Lokanta ve kebapçı esnafı, Türk mutfağına hizmet veren ustalarımızın, kendi ürünlerini güzel göstermek için iş bilmez olarak tanıtılması sektörümüzün adına üzücü bir durumdur.' ifadelerini de kullandı.

Koronavirüse yakalanan usta sanatçı Haldun Dormen taburcu oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüse yakalanan usta sanatçı Haldun Dormen taburcu oldu!
Kıyı Emniyeti'nin ilk kadın römorkör kaptanı Gizem Turan görevinin başında!

İLİŞKİLİ HABER

Kıyı Emniyeti'nin ilk kadın römorkör kaptanı Gizem Turan görevinin başında!

BİR YORUM YAPIN 3

i.serkan 3 yıl önce

DARDANEL boğazı diyor geçen hafta yunanlılar ÇANAKKALE boğazına. Kendi öz adları imiş bizim çanakkale dediğimiz zaferini anıtını diktiğimiz bpğazımıza. dardanel boğazı diyerek akıllarınca milliyetçilik yapıyor yunan. istanbula da konstantinepol diyorlar ya. omisal. biz neden bahsediyoruz yunanın öz adıymış dardanel....

Toplam 1 beğeni

Hasan Ali 3 yıl önce

Kesinlikle %100 katılıyorum. İlk izlediğimde aynı tepki bende de oluştu. Acil kaldırılıp özür yayınlanması gerekir.

Toplam 1 beğeni

SULTAN 3 yıl önce

BİR DAHA DARDANEL ÜRÜNLERİ ALMAYIZ BİZDE...BÖYLE DALGA GEÇERSE DÜNYACA ÜNLÜ MUTFAĞIMIZLA OTURUP KENDİLERİ YESİNLER TERBİYESİZLER...hayret bir şey yaa

Toplam 1 beğeni