Bursa'da zeytin yaprağına ilgi büyüyor!

Uzmanların, içerisinde bulunan maddeden dolayı Koronavirüs ile mücadelede önemli olduğunu belirttikleri zeytin yaprağı yok satmaya başladı. Bu durumdan en çok, geçiminin büyük bir çoğunluğunu zeytin üreticiliğinden sağlayan Bursa İznikli esnaf faydalanıyor.

Artan Koronavirüs vakalarıyla birlikte zeytin yaprağına ilgi artmaya başladı. Bunda, uzmanların 'zeytin yaprağı çayı korona ile savaşıyor.' şeklindeki yorumları da etkili oldu. Özellikle Bursa İznik'te geçimini % 90 zeytin ile sağlayan esnaf, artan bu ilgiyle birlikte oluşan yoğunluğu hissetmeye başladılar. Zeytin yaprağında bulunan Oleuropein adlı maddenin, Koronavirüs ile mücadelede etkin olduğu biliniyor. Bu sebeple, kış çayı olarak demlenip içilmek istenen zeytin yaprakları, aktarcılarda yok satıyor. 

Bursa'nın İznik ilçesinde akatarcılık yapan Serkan Tekçe adlı vatandaş, yaşanan durumu, 'Zeytin zaten yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan efsanevi bir bitkidir. Son zamanlarda uzmanlarında açıkladığına göre vücuttaki kanserli hücreleri yok ediyor. Koronoya karşı etkili olduğu söyleniyor. Bu da bir arz ve talep meselesi ortaya çıkardı. Bizde çiftçimizden temin ediyoruz. 

Yıkıyoruz, kurutuyoruz insanlara satışa sunuyoruz. Şu an bir patlama noktasına geldi artık yetiştiremiyoruz. Kullanması da çok basit. 10 dakika suda kaynatıyorsunuz. 5 dakika sonra demlenmesini bekliyorsunuz içine bir parça limon atarak afiyet ile içiyorsunuz.' sözleriyle açıklıyor.

Kim böyle bir kucaklaşmaya hayır diyebilir ki?

İLİŞKİLİ HABER

Kim böyle bir kucaklaşmaya hayır diyebilir ki?

BİR YORUM YAPIN 0