Osman Müftüoğlu'ndan toplu taşımada telefon yasağına destek!

Sosyal mesafeyi koruma imkanının olmadığı toplu taşımalarda seyahate ilişkin yetkililer, "Telefonla konuşmayın" uyarısı yaptı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında bu konuya değindi.

Fransa'da yetkililer, toplu taşımayı kullanan yolcuların, koronavirüsün yayılımına yol açmamak için telefonda ya da birbirleriyle konuşmaması gerektiğini söyledi.

Fransa Ulusal Tıp Akademisi, yaptığı açıklamada, Fransız vatandaşlarını salgına karşı uyardı. Açıklamada, "Sosyal mesafenin mümkün olmadığı toplu taşıma araçlarında zorunlu maske takılmasına çok basit bir önlem eşlik etmelidir: Konuşmaktan ve telefon görüşmesi yapmaktan kaçının." denildi.

Akademi üyesi Patrick Berche, "Bu bir zorunluluk değil, tavsiyedir." ifadesini kullandı. Bu konu üzerine Osman Müftüoğlu bugünkü köşe yazısında "Fransa Ulusal Tıp Akademisi koronavirüsün yayılmasını önlemek için toplu taşıma araçlarında sadece maske önlemiyle yetinilmemesini ve COVID-19’un yayılmasını önlemek için toplu taşıma araçlarında “KONUŞMA YASAĞI” da getirilmesi önermiş. Bence harika bir tavsiye. Virüsün bulaşma ve yayılma merkezlerinden biri oldukları çok iyi bilinen toplu taşıma araçlarında konuşma yasağı uygulamasının etkili sonuçlar verebileceği fikrine ben de katılıyorum. Ve bu uygulamanın bizde de hemen ve acilen tavsiye edilmesinin uygun olacağını düşünüyorum." dedi.

Bütün alkışlar bu babaya! Çocukları için İglo ev yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Bütün alkışlar bu babaya! Çocukları için İglo ev yaptı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0