Hace Ahmet Yesevi rüyanın sırrını anlar! Mavera konusu nedir ve oyuncuları kimlerdir?

Yusuf Hamedani gizli gizli insanların aklıyla oynayan Haşhaşilerin etkisini fark eder. Tekke'ye kadar giren ve Müslümanları birbirine kırdıran Haşhaşileri önlemek bozulan toplumu ihya etmek için Hace Ahmet Yesevi'yi Bağdat'a gönderir. Ancak bu Haşhaşileri rahatsız eder. Hace Ahmet Yesevi rüyanın sırrını anlar! Mavera konusu nedir ve oyuncuları kimlerdir?

Hace Ahmet Yesevi, hırsızların bir suçunun olmadığını öğrenir. Gördüğü ortam ve açlık karşısında üzülen Yesevi, durumun hemen çözmek ister. Ancak Yesevi'nin hırsızların sokağından çıkması Veziri daha çok endişelendirir. Tekke'nin başında olan Mervan'ı Yesevi'ye karşı daha da kışkırtır. Yesevi'nin yaptığı kılıcı fark eden Hoca, bunu neden yaptığını sorar. Aldığı cevap karşısında Yesevi'ye kutlu müjdeyi verir. İslamiyet'in neferinin elinde olduğunu ve Hakikat perdesinin aralandığını söyler. Bununla ilgili Hz. Ukkaşe'nin başına Bedir savaşında gelen kılıç olayını anlattır. 

Mavera ne demek? TDK’ya göre Mavera sözlük anlamı nedir?İLİŞKİLİ HABERMavera ne demek? TDK’ya göre Mavera sözlük anlamı nedir?

MAVERA DİZİSİNİN OYUNCULARI  KİMLERDİR?

ES film şirketinin yapımcılığını üstlendiği Mavera dizisinin yönetmen koltuğuna Doğan Ümit Kara oturdu. Senaryosunu ise İbrahim Ethem Arslan ve Mustafa Burak Doğu yazdı.  Söz dizisindeki performansıyla oyunculuğunu kanıtlayan Görkem Sevindik, dizide Hace Ahmet Yeseviyi oynayacak. Bunun yanı sıra Yunus Emre dizisinde yer alan Gökhan Atalay'ın yanı sıra Necip Karakaya, Korel Cezayirli de rol alacak.

Hace Ahmet Yesevi kimdir? Hace Ahmet Yesevi hayatı ve eserleriİLİŞKİLİ HABERHace Ahmet Yesevi kimdir? Hace Ahmet Yesevi hayatı ve eserleri

zara yer alıyor

zara yer alıyor

Bunun yanı sıra Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Atilla Öner, Arben Akış, Volkan Uygun, Alper Türedi, Şükran Karanlık, Alkan Kızılırmak ve Zara yer alacak. 

korel cezayirli ve görkem sevindik

korel cezayirli ve görkem sevindik

Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli konusu nedir? Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli oyuncuları İLİŞKİLİ HABERAşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli konusu nedir? Aşkın Yolculuğu: Hacı Bayram Veli oyuncuları

MAVERA: HACE AHMET YESEVİ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Ata Yesevi olarak da bilinen Ahmet Yesevi mutasavvıf ve şairdir. İlk Türk mutasavvıf olarak bilinen Ahmet Yesevi, tasavvuf akımını da başlatan isimdir. Dönemin en büyük alimlerinden dersler gören Yesevi, Divan-ı Hikmeti yazarak Türkçe'nin doğru kullanımı ve kelimelerin zenginliğini anlatmıştır. Anadolu'ya gelmemesine rağmen tüm Anadolu alimlerinin tanıdığı bir isim olmuştur. İlim bakımından kendini donatan Yesevi, İslamiyeti ve güzelliklerini Türk halklarına anlatıp onları dine davet etmiştir. Tarihte Ahmet Yesevi'nin hayatı, ondan yıllar sonra yaşayan Yunus Emre'nin hayatına benzetilmiştir. 

Kuruluş Osman'a veda eden Ragıp Savaş'tan şaşırtan itiraf! Usta oyuncu Ragıp Savaş kimdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'a veda eden Ragıp Savaş'tan şaşırtan itiraf! Usta oyuncu Ragıp Savaş kimdir?
Koronavirüs aşısı olan Sergen Yalçın'ın verdiği komik tepkiler sosyal medyada gündem oldu

İLİŞKİLİ HABER

Koronavirüs aşısı olan Sergen Yalçın'ın verdiği komik tepkiler sosyal medyada gündem oldu

BİR YORUM YAPIN 10

Misafir 2 yıl önce

Dizinin hemen hemen her bölümünü seyrettim çok beğendim. Yönetmeni de güzel yönetmiş.

Nur 2 yıl önce

Öğleden sonrada var gece de isteyen izleyebilir çok güzel tavsiye ederim

Toplam 2 beğeni

Dilara 2 yıl önce

İnsanları yoldan çıkaran saçma sapan aşk dizileri izliyorlar ama konu şanlı tarihimize gelince algı operasyonu yapıyorlar bu diziler bizim tarihimize ışık tutuyor kim ne derse desin insanlar iz!iyor gerisi boş zaten

Toplam 3 beğeni

Anonim 2 yıl önce

Kardeşim tarihinden insan bıkarmı tarihini unutan Allah'ını unutur

Toplam 4 beğeni

Fatih 2 yıl önce

TRT nin dizileri çok güzel umarim bu da güzeldir ama izlenecek bir dizinin 23:00 a konmasindaki alaka ne acaba izlensin diyorsan akşam 16:00 yada 17:00saatlerinde koy bak nasıl izleniyor hayırlı ramazanlar

Toplam 3 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun