KADES ile tek tuşla 227 bin 936 kadına yönelik şiddet engellendi!

Kadınlara yönelik şiddeti engellemek ve kadınlara yardım eli uzatmak amacıyla geliştirilen akıllı telefon uygulaması KADES, tek tuşla kadına şiddete müdahale ediyor.

Türkiye'de kadına şiddetin önüne geçmek için geliştirilen akıllı telefon uygulaması Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES), gelen ihbarların üzerine kadına şiddetin önüne geçmeyi hedefliyor. 

Bugüne kadar 2 milyon 668 bin 306 kadının telefonuna indirdiği uygulama kullanıldığında olay yerine en yakın ekip ortalama 4-5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ulaşıyor. İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Sibel Özdemir, uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

Özdemir, şiddet mağduru bir kadının, yaşadığı olayla ilgili ilk müracaatını aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele bürolarına yaptığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu müracaatı esnasında ifadesi alınır. Darp izi eğer mevcutsa mutlaka doktor raporu alınır. Daha sonra risk düzeyini belirlemek ve en uygun tedbir kararını alabilmek için oluşturduğumuz ve tüm ülke genelinde kullanılan aile içi ve kadına yönelik şiddet risk değerlendirme kayıt formu doldurulmaktadır. Şiddet mağdurunun beyanı doğrultusunda risk düzeyini belirleyerek 6284 sayılı Kanun kapsamında en uygun tedbir şiddet mağduruna yönelik olarak verilir. İlgili personelimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilir."

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0