Emine Erdoğan öncülüğünde 'Dünya Ortak Evimiz' kitabının tanıtımı yapıldı!

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kaleme alınan 'Dünya Ortak Evimiz' kitabı tanıtıma sunulacak. Erdoğan, kitabın "Ağacın Hikayesi Böyle Bitmesin" bölümünde kişisel çevreciliğin önemine vurgu yapıyor.

Türkiye ve farklı ülkelerden birçok ünlü isim ve çevreci girişimleriyle farkındalık oluşturmuş 28 yazar, sporcu, sanatçı, şef, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu temsilcisi "Dünya Ortak Evimiz" adlı kitapta bir araya geldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da çevreye ilişkin tecrübelerini kaleme aldığı kitabın tanıtım toplantısı yapıldı. İnsanlığı yaşanabilir bir dünya için harekete geçmeye davet eden isimler, hikâyelerinde deniz ve okyanusların temizliğinden yaban hayatının korunmasına, sürdürülebilir modadan atıksız mutfak kültürüne kadar pek çok farklı konuyu okuyucuya anlattı. Erdoğan kendi sosyal medya hesabından toplantıya dair kareler paylaştı.,

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

"DOĞA İÇİN HAREKETE GEÇ"

5 Haziran'da kutlanacak olan Dünya Çevre Haftası'na da değinen Erdoğan, "Tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz #DünyaOrtakEvimiz kitabı, bir "doğa için harekete geç" çağrısı. Zira dünya renklerini kaybetmeye başladı. Mavi ve yeşil… Yaşamak için bu renklere ihtiyacımız varken doğa dostlarının ilham veren öykülerine kulak verelim! #ÇevreHaftası" ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

GELİRİYLE YANAN ORMANLAR YEŞİLLENECEK

Kitabın "Ağacın Hikâyesi Böyle Bitmesin" bölümünde kişisel çevrecilik hikayesini aktaran Emine Erdoğan, doğa ile iç içe geçirdiği çocukluğunun bugünkü çevre duyarlılığına dönüşme sürecini anlattı. Tüm bunların yanı sıra Devlet Konukevi'nde tanıtımı yapılacak kitabın tüm gelirinin, Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları İle Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı’nın (OGEM-VAK) kitap için özel oluşturulacak olan 'Yanan Ormanları Yeniden Ağaçlandırma Fonu'na bağışlanacağı bildirildi.

Kitabın geliriyle yanan ormanlar yeniden yeşillenecek

Kitabın geliriyle yanan ormanlar yeniden yeşillenecek

Sosyal medya hesabından da konuya ilişkin paylaşımda bulunan Erdoğan, "Ülkemizden ve dünyadan bu kitapta buluşan isimlerin ortak noktası; doğa tutkusu. Her biri, çevreye ilişkin yaşam tecrübeleriyle bizlere rehber olacaklar. Kitabın tüm geliri,  @OGMgovtr ’nin kitap için özel oluşturacağı Yanan Ormanları Yeniden Ağaçlandırma Fonu'na bağışlanacak" dedi.

Emine Erdoğan gençlerle de buluştu

Emine Erdoğan gençlerle de buluştu

"GENÇLERİMİZ DEĞİŞİMİN VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ"

Tanıtım toplantısında gençlerle de bir araya gelen Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere de yer verdi:

Emine Erdoğan: Yarınlar için en çok söz hakkı onların.

Emine Erdoğan: Yarınlar için en çok söz hakkı onların.

"Tanıtım toplantımıza katılan İklim Elçisi gençlerimiz, değişimin ve dönüşümün öncüsü. Yarınlar için en çok söz hakkı onların. Deneyimleri ve ufuk açıcı fikirlerini paylaştılar. İklim değişikliği sorununda bilinçli bir neslin yetişmesine vesile olacaklarına inancım tam. 
@csbgovtr"

Emine ErdoğanİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan'dan millet bahçesine ilk fidan dikimini gerçekleştirdi!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Kedisini acımasızca tekmeleyen futbolcu Kurt Zouma'ya mahkemeden büyük ceza!

İLİŞKİLİ HABER

Kedisini acımasızca tekmeleyen futbolcu Kurt Zouma'ya mahkemeden büyük ceza!

BİR YORUM YAPIN 0