Gençlere örnek oldu! 84 yaşındaki Güneş Önürme üniversite sınavına girdi

Ordu'da yaşamını sürdüren 84 yaşındaki Güneş Önürme, okumanın yaşı olmadığını göstermek için bugün Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Güzel Sanatlar Fakültesinde okumayı hedefleyen Önürme, gençlere de tavsiyelerde bulunarak "Herkes okusun. Okumak çok güzel" şeklinde konuştu.

Milyonlarca kişinin üniversite hayallerine ışık tutan YKS sınavı, bugün gerçekleşti. 7'den 70'e birçok kişinin büyük bir heyecanla takip ettiği sınava 84 yaşındaki Güneş Önürme damga vurdu. Yarım bıraktığı eğitime kaldığı yerden devam etme kararı alan Güneş Teyze, 2013 yılında Mesudiye Halk Eğitimi Merkezi'ne katılarak ilk önce okuma yazmayı öğrendi. Ardından ortaokul ve liseyi bitiren Önürme, bugün YKS sınavına girdi.

Güneş Önürme

Güneş Önürme

"Ben, 'üniversite sınavına mutlaka gireceğim' dedim ve azmettim" diyen Önürme sınavda başarılı olmak için elinden geleni yapacağının altını çizerek "Sanata karşı çok ilgim var. En başından beri Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuma hayalim vardı. İnşallah alacağım puana göre bu belli olacak" ifadelerini kullandı. 

Güneş Önürme YKS sınavına girdi

Güneş Önürme YKS sınavına girdi

"BENİ GÖREN BİRÇOK GENÇ YENİDEN OKULA BAŞLADI"

Gençlere tavsiyede bulunmayı ihmal etmeyen 84 yaşındaki Önürme "Herkes okusun. Okumak çok güzel. Ben okuyarak kendimi daha çok geliştirdim. Mesudiye'de beni gören birçok genç yeniden okula başladı. Gençler bazen bana, 'Sizi gördükten sonra bizim azmimiz arttı.' diyorlar. Bunun üzerine yeniden okula kaydını yaptıranlar da oldu" diye konuştu. 

Güneş Önürme okumanın yaşı olmadığını gösterdi

Güneş Önürme okumanın yaşı olmadığını gösterdi

8 torunu bulunan Güneş Teyze, açıklamalarının ardından büyük bir heyecanla sınav salonuna gitti. 

YKS sorunu

YKS sorunu

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0