Avrupa'yı vuran Kerberos sıcağı nedir, nereden gelir? Kerberos sıcağının tehlikeleri nelerdir?

Son zamanların en sıcak günleri yaşanıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ülkeleri 'kerberos' olarak adlandırılan sıcaklardan muzdarip. Peki Avrupa'yı vuran kerberos sıcağı nedir, nereden gelir? Kerberos sıcağının tehlikeleri nelerdir? İşte 'kerberos sıcağı'yla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Geçtiğimiz günler için son yılların en sıcak zamanlarının yaşanacağı söylenmişti. Başta Türkiye olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi adeta çöl sıcaklarına dayanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü konu dahilinde vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ederken yoğun sıcak kütlesinin atmosferde hareket etmeye devam ettiği 'kerberos sıcakları' konusu vatandaşların radarına takıldı. Uzmanlar, bu tarz bir sıcak hava dalgasının genellikle yüksek basınçla ilgili olduğunu ve geniş bir alana yayılabildiğini belirtiyor.

KERBEROS SICAKLARI NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR?

Kerberos sıcaklığı;

  • Hava kalitesini ve tarımı olumsuz etkileyebilir.
  • Enerji talepleri artabilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

Vatandaşların tedbirli olması gerekir!

Kerberos sıcakları, sıcaklık verileri ve hava durumu gözlemleri kullanılarak belirlenir. Bu durumda halkın gerekli önlemleri alması ve aşırı sıcaklığa karşı tedbirli olması gerekmektedir.

KERBEROS SICAK HAVA DALGASI NERELERDE GÖRÜLECEK?

Avrupa’yı etkisi altına alan kerberos sıcak hava dalgası ile ilgili MGM'den uyarılar geldi. 14 Temmuz 2023 tarihinde hava sıcaklığının Antalya, Aydın ve Manisa’da 43 dereceye ulaşması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından sıcak havaların etkisi konusunda uyarıda bulundu. Koca, "Sıcak çarpması ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpmasında yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un Nene Hatunları!

İLİŞKİLİ HABER

15 Temmuz'un Nene Hatunları!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0