Ünlü oyuncu Cem Uçan tüyleri diken diken etti: Şerefimizle ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz?!

Vatansever duruşuyla takdir toplayan ünlü sanatçı Cem Uçan, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla alkış topladı. "Özel harekat tim komutanıydım, arkadaşlarım yanımda şehit oldu. Ben de vuruldum…” diyerek sözlerine başlayan Uçan'ın açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi 'Ben Bu Cihana Sığmazam'da oynadığı Musa Tazıyev karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Cem Uçan, yalnızca başarılı meslek hayatı değil örnek sanatçı kişiliğiyle de büyük beğeni topluyor. Geçtiğimiz günlerde bir Youtube kanalına çok özel açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı, "Şerefimizle şimdi ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz" sözleriyle tüyleri diken diken etti.

"ŞİMDİ AYAĞA KALKMAYAKSAK, HESAP SORMAYACAKSAK NE ZAMAN SORACAĞIZ?!"

Devlet, millet ve vatan hakkındaki düşüncelerini paylaşan ünlü sanatçının açıklamaları kısa sürede gündem oldu. İşte, Uçan'ın açıklamalarından kesitler...

"Novi Pazarlı Sancaklı Boşnak bir ailenin mensubuyum. Biz vatansızlığın ne demek olduğunu herkesten daha iyi biliyoruz. Devlet düsturuyla büyümüş çocuklarız. Devlet bizim babamızdır, sonra genetik babamız gelir. Bizim asıl babamız devlet. Bana vatan, millet, devlet, bayrak aşkını kimse anlatmasın. Ben 1996 yılında Şırnak özel harekatta 18 ay askerlik yaptım. Cudi Dağı, Gabar Dağı, Haftanin, Berkur'a giren ilk giren özel harekat ekibinin tim komutanıydım. Arkadaşlarımı kaybettim, şehit verdim. Kendi tişörtümü yırtarak çenelerini bağladım. Şerefimizle ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz? Şimdi ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz? Şimdi ayağa kalkmayacaksak, hesap sormayacaksak, bu koca koca ülkeler ne zaman soracak? Allah bunun hesabını hepimize soracak. Ben 97'de vuruldum sen ne yaptın mesela? Bizim gibi 1000 yıllık tarihi yok her ülkenin. Dünya vardı, biz vardık... 250 yıllık, 300 yıllık tarihimiz yok. Bizim bir omurgamız, yapımız, ırkımız var. Devletin olmadığı, bayrağın olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz."

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 16

çankırılı ismail 2 ay önce

çok nadir bulunan bir sanatçı. Allah uzun ömür versin ve sayılarını atırsın

Karabulut 2 ay önce

Madem birgün öleceğiz o da ALLAH için niye olmasın......

MEHMET DEMIRCI 2 ay önce

Sanatçı budur, ilkeli adam budur, değerli insan budur. Teşekkürler kardeşim var olasın.

omen 2 ay önce

Özet bu. Adamsın

Yabgu 2 ay önce

Helal sana koç yiğit.Pecenek torunu.

Yorumların Tümünü Okuyun